View Single Post
Staro 16.06.2023., 16:11   #25
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Dodatno, imam hrpu mjesta oko grafičke jer je kućište veliko. Ne znam...

Hmmm:
Generally, you want the case fans in front of the case drawing in air while the fans at the rear blow air out. If your case has vents at the top, they should be placed as exhaust fans because hot air will rise. Side-mounted fans should be used for intake, though they often don't have air filters.

Upravo tako je i kod mene.
ne znam, nema smisla da taj sa strane još dodatno upuhuje već isti ambijentalni zrak iz prostorije i samo dodatno razjebe ispuh s 3 venta od grafe

https://www.tomshardware.com/how-to/...nd-performance

evo ovdje, ako ćeš već hladiti grafu, onda ventovi ispod nje da upuhuju zrak u nju u ventove kao na cpu, premda ni to nije neko rješenje već po meni jedino ovo, da vent na boku ispuhuje vreli zrak koji grafa generira - ti imaš mjesta u kućištu ali ga imaš na desno da tako kažem i ti upuhivanjem s boka samo vrtiš taj vreli zrak dok on ne obiđe grafu pa se digne gore pa procesor usput najebe i tek onda na ispuh na vrhu ili odozada.

zato imaš visoke temeprature - ispuh na boku treba biti - stavi vent da ispuhuje, pokreni furmark i stavi ruku na vent da vidiš koju ćeš količinu vrelog zraka instant izbacivat
John Creasy je offline   Reply With Quote