da se spustimo malo na zemlju, trebam montirati na jedno vrlo nedostupno mjesto UPS koji bi držao mrežnu opremu (oko 20W). nedostupno u svakom smislu te riječi - em fizički em administrativno.
razmišljam se između 3 opcije:
1) ništa.
2) apc sc500 - u pravilu radi, radi i sa mrtvom baterijom, ali zna se zaglupirati kad se poklopi valjda xy faktora i NE upali izlaze ako je duže vrijeme bio bez struje i potrošio je bateriju. imam ih 3 komada, to mi se desilo na jednom samo, jednom. kad se igram, ne uspijem to ponoviti. ima soft-tać botun za paljenje. dobar je sa baterijom, traju po 5+ godina.
3) cyberpower igračka, ima mehanički botun za paljenje pa ako je upaljen - uvijek je upaljen dok god je ispravan. radi i bez baterije ili je mrtva - ali kuha bateriju i kroz 2 godine baterija ide u 3pm.
point je da oprema preživi grmljavine - i u pravilu mi se dokazalo da mikrotik napajanja od 2.5A prežive. i stvarno se nećkam dali išta staviti ili pustiti to drito spojeno samo u utičnicu pa ako stane stane i čekat da se struja vrati.
ako nema ničega - imam uređaj manje koji može prestat radit.
ako oprema stane , imam prepreku u vidu čekanja vlasnika da dođe šta može biti bilošta od 2 dana do 2 mjeseca