Citiraj:
Autor Mommistake
Sorry, nisam bio kod kompa od petka.
Meni je to top kao preporuka, taj UFO, pogotovo ako je dobro vrijeme.
Ostale atrakcije sam googlao, dvorce, crkve, znamenitosti, to što ti se sviđa, sviđa.
I naravno, domaća hrana, takve restače pucaj.
|
Na UFO na kraju nisam išao.
Bratislava dvorac, Bojnice dvorac, plava crkva i Slavin.
Birtije: Bukowski navečer cuga i to, ost block za kavu i Viecha modranských vinárov vina

Imaju čak i fina vina.
Restorani: slovak pub, flagship, Alej Restaurant Bojnice (savršena hrana) i to je to mislim.
Od njihove hrane za probati
Domaca kupustnica so motanu udenym maskom a kobasom. Na žlicu fino zelje, kobasa, vrhnje i malo svinjskog mesa. Nešto ala sekeli gulaš.
CEsnakova polievka v bochniku - čenjakova juha u kruhu kojeg zovu bošnjak. Ok fora lai nećete moći kurh pojesti jer ga ima previše. Ima opcija i samo juha bez tog kruha tako da to bi vam bila bolja opcija ili ako vas je dvoje podijelite kruh, a jedan/jedna neka uzme samo juhu.
Slovenska misa pre 2 osoby - plata za dvije osobe koja sadrži tri tradioconalna jela. Kozji sur, špek, knedle, zelje itd... tri odvojena jela i super starter za uvod u njihovu kuhnju.
Zemiakove gulky plene podavana na sladkeay dusnej kapuste. Knedle punjenje mesom i zelje.
Cijene su generalno ok i čini mi se jeftinije od RH osim goriva.
Hotel s doručkom, pristojbe, parking, ulaznice za dvorce i izložbe, hrana, alkohol i gorivo oko 1000 eura za recimo četiri dana za dvije osobe. Čisto ok.