Citiraj:
Autor Iluzionist
Ma, već će naići neka druga gtx-ica, hvala...ali dobro me štrecnulo kada sam čuo pucketanje i iskrenje iz kompa, izletio sam sa kantom na balkon u roku odmah 
|
Baš sam neki dan pisao slično na TPU forumu, slični događaj iz 2007. godine.
Imao sam Pentium 4 Prescott, prvi S775 proc i otišao mi je tvornički Intelov cooler. Pa sam otišao u Ve-Mil i kupio novi. Naravno, nisam uzeo nešto ružno (ali funkcionalno) već Thermaltake BlueOrb FX, šminkerski cooler u paketu sa šarenim bojama koji je na sebi imao gomilu LEDica i mogao ispisivati poruke preko ventilatora ... što je u ono vrijeme bilo "in".
Thermaltake mi je radio svega dvije godine, baš onoliko dugo koliko ga je pokrivalo jamstvo. I onda jednog dana samo stao, a komp se toliko zagrijao da se plastika ventilatora rastopila, i cijela soba je zaudarala po rastopljenoj plastici i tragovima gorenja. Zanimljivo, proc je preživio (a sačuvao sam ga i za uspomenu, imam ga i dan-danas), ali je BlueOrb bio za otpad.
Nažalost, ovo nisam fotkao pa nemam dokumentirano, ali BlueOrb mi je bio zadnji cooler šminkerskog tipa. Zamijenio ga je Cooler Master Hyper TX3, Tower-Design cooler kojeg imam u jednoj konfi i dan-danas, i koji odlično obavlja svoj posao. Dakle, ako je bio kupljen 2007. godine traje već punih 16 godina, a činjenica da mu mogu staviti bilo kakav 92x92 vent znači i to da može u pravilu trajati vječno. A koštao je MANJE nego BlueOrb kad je bio nov, pa se iz ovog može naučiti i dobra pouka.
Ironično, Hyper TX3 mi je završio ni manje ni više nego u sleeper konfi, koju sam napravio oko (ili unutar, ako tako preferirate) jednog od Adisona. Stavio sam mu nove kvačice jer su nakon 16 stare počele puštati, ali još uvijek se bolje drži od Thermaltake-a