View Single Post
Staro 04.06.2023., 16:24   #43621
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ovaj mit se širi interneton otkad su došli 12spd sistemi i ono, naporan je više imho

Vozi se po kamenjaru, blatu, kiši, soli, škalji, prašini, vozi se rekreativno, voze se utrke, divlja se s kadencon na tehničkim usponima, ne održava se bajk 2 puta dnevno jer se nema vremena za to, ne mijenjaju se sajle jednom tjedno, pere ga se miniwashom, itd. Radi se samo osnovno održavanje koje je must i to je to, ne pretjeruje se ni sa ciklusima ni sa količinom vremena jer bajk je tu da služi meni, a ne ja njemu. Tri različite 12spd kombinacije sam provrtio na 2 bajka i najviše me zajebavao clutch na XT mjenjaču za koje se zna da su konstrukcijski loši i da često zajebavaju, kad sam to riješio dalje je bilo pali-vozii, a tako je i dan danas. Taj isti mjenjač sad ima preko 25k km, trenutno je instaliran na bajk sa XO kazetom i lancem i sve je pali vozi osim ove promjene lanca kou sam spominjao poviše, ali to ću sada pustit još 2 tjedna i onda odlučit ostajem li na ovome ili vraćam stari lanac. Bilo kako bilo, nastavit će radit uredno
Meni ni okvir ne izdrzi 25k km, a kamoli jedan mjenjac, cak ni 10 brzinski - toliko o mitovima. Ako mi mjenjac prezivi sezonu - dobar je

Meni je drago da tebi sve dela, i vjerujem da je stvarno tako, ali je cinjenicno stanje s obzirom na manje tolerancije da bilo kakvo piganje i udarci drasticno utjecu na mjenjanje brzina kod 12sp.
Nik je offline   Reply With Quote