View Single Post
Staro 04.06.2023., 14:07   #43620
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Pa evo jedan od njih je i Zmija i kaze da to svima salta z k kad se uprlja al nitko o tome ne prica. Sto mi je cudno jer pol svijeta vozi 1x12 pa ne cujem da im tak lose salta i da bi to trebalo glancat jednom tjedno kazetu i lanac utapat u benzin. Al kazem samo na sredini kazete meni zeza. Male i velike brzine bez problema rade. Kaj to moze bit onda? Spigan hanger? Vise sam lud s time haha..
A gle... Teško je dijagnozu postavit online... Moguće da je i hanger iako, ne znam, teško. Prije bi se kladio na drugo nešto.
Ta priča da "svima radi tako kad se sprlja" je glupost, totalna. Može čovik imat neznan kakvu reputaciju, ali ne može pričat takve pizdarije.

Ti srednji lančanici su (bar meni) uglavnom oni koji su najpotrošeniji pa moguće da kombinacija nečistoće i potrošenosti dovede do preskakanja pa imaš taj efekt da 2 tjedna radi ok, a onda više ne radi. Ne znam koliko preciznu ruku imaš za sam se poigrat, ali možda kad krene preskakat da u tom momentu probaš podesit fino da sve profunkcionira pa ostavit tako i vidjet je li dugoročno bolje?

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Ove 12 brzinske mjenace krivo pogledas i vec se bune, a kamoli kad ih propisno izudaras na nasim kamenjarima ili negdje u visokim alpama.
Ovaj mit se širi interneton otkad su došli 12spd sistemi i ono, naporan je više imho

Vozi se po kamenjaru, blatu, kiši, soli, škalji, prašini, vozi se rekreativno, voze se utrke, divlja se s kadencon na tehničkim usponima, ne održava se bajk 2 puta dnevno jer se nema vremena za to, ne mijenjaju se sajle jednom tjedno, pere ga se miniwashom, itd. Radi se samo osnovno održavanje koje je must i to je to, ne pretjeruje se ni sa ciklusima ni sa količinom vremena jer bajk je tu da služi meni, a ne ja njemu. Tri različite 12spd kombinacije sam provrtio na 2 bajka i najviše me zajebavao clutch na XT mjenjaču za koje se zna da su konstrukcijski loši i da često zajebavaju, kad sam to riješio dalje je bilo pali-vozii, a tako je i dan danas. Taj isti mjenjač sad ima preko 25k km, trenutno je instaliran na bajk sa XO kazetom i lancem i sve je pali vozi osim ove promjene lanca kou sam spominjao poviše, ali to ću sada pustit još 2 tjedna i onda odlučit ostajem li na ovome ili vraćam stari lanac. Bilo kako bilo, nastavit će radit uredno

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300