View Single Post
Staro 03.06.2023., 21:42   #43614
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ne znam tko preporučuje da nakon 3 lanca mijenjaš kazetu, ali ja u praksi to ne mogu postić. Imaš negdje takvu preporuku ili je čisto rekla kazala?
A što se milimetara tiče, baš obrnuto, savjetuje se da se lanac mijenja na 0,5 što očito (u mom slučaju) ne drži vodu, dakle logika nalaže da idući put probam prije 0,5 zamijenit pa vidit hoću li s tim išta dobiti. Sad je li to 0,4 ili 0,3... mislin mogu ga mijenajt i na 0,1, ali onda ću zamijenit 17 lanaca na istoj kazeti i financijski bit u minusu

Naravno da je XT bolji od Deorea, kao šta je i SLX bolji od Deorea.
Al nevezano za to što su SLX/XT bolji, nije normalno da Deore ne šalta uredno, ako je sve ok. Pitanje za 100€ je li sve ok? A iz mog iskustva majstori u nas su uglavnom "majstori" i ono što baš hoću da radi obično napravim ili ja ili nitko...

ps. Naravno da je spd11 precizniji od spd12 kao što je i spd10 precizniji od oba, al ponavljam to ne znači da je očekivano ponašanje to što spominješ.

Pa evo jedan od njih je i Zmija i kaze da to svima salta z k kad se uprlja al nitko o tome ne prica. Sto mi je cudno jer pol svijeta vozi 1x12 pa ne cujem da im tak lose salta i da bi to trebalo glancat jednom tjedno kazetu i lanac utapat u benzin. Al kazem samo na sredini kazete meni zeza. Male i velike brzine bez problema rade. Kaj to moze bit onda? Spigan hanger? Vise sam lud s time haha..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro