Citiraj:
Autor Salko01
A gle,oni preporucuju treci lanac da ide nova kazeta ako se na vrijeme radi izmjena lanaca. Ali mislim da je to nemoguce tocno definirati,jer nije isto mojih recimo 10k km i nekog ko se samo po ravnom i gradu vozika
Mislim da se po pravilu i mijenja na tih 0,3 jer kad dodje do 0,5 tu su se zubcanici na kazeti vec malo razvukli
|
Ne znam tko preporučuje da nakon 3 lanca mijenjaš kazetu, ali ja u praksi to ne mogu postić. Imaš negdje takvu preporuku ili je čisto rekla kazala?
A što se milimetara tiče, baš obrnuto, savjetuje se da se lanac mijenja na 0,5 što očito (u mom slučaju) ne drži vodu, dakle logika nalaže da idući put probam prije 0,5 zamijenit pa vidit hoću li s tim išta dobiti. Sad je li to 0,4 ili 0,3... mislin mogu ga mijenajt i na 0,1, ali onda ću zamijenit 17 lanaca na istoj kazeti i financijski bit u minusu

Citiraj:
Autor Hrconja
Nevezano za ovo: jesu li XT 1x12 pogoni ista bolji od Deore 1x12? Katastrofa mi salta brzine na sredini kazete. “Lovi ih” kak bi se reklo. Ocisti se kazeta i lanac, nastela i bude dobro tjedan dva i opet po starome. Bio kod 3 razlicita majstora, od kojih jedan ovlasten i opet isto. Stari 2x11 SLX na starom bajku se nije morao nikad cistit, radi ko urica jos dan danas -.-
|
Naravno da je XT bolji od Deorea, kao šta je i SLX bolji od Deorea.
Al nevezano za to što su SLX/XT bolji, nije normalno da Deore ne šalta uredno, ako je sve ok. Pitanje za 100€ je li sve ok? A iz mog iskustva majstori u nas su uglavnom "majstori" i ono što baš hoću da radi obično napravim ili ja ili nitko...
ps. Naravno da je spd11 precizniji od spd12 kao što je i spd10 precizniji od oba, al ponavljam to ne znači da je očekivano ponašanje to što spominješ.