Što se tiče gorenavedenog Huawei GT3 Pro 42mm (keramički).
Imam ga već nekoliko mjeseci i velike preporuke.
Jako je udoban za nošenje, nije težak ili glomazan za razliku od većine drugih.
Prije nego šta sam ga kupija ima sam Fenix 5 Sapphire kojem je baterija trajala 25-30 dana u idleu tako da sam definitivno izgubija nešto što se baterije tiče ali ni ovaj nije loš i traje mu 7-9 dana, većim modelima traje oko 15, ali se brzo napuni pa nije problem i ima magnetski dock pa je jako jednostavno napuniti bateriju.
Izrada je top, jako mi se sviđa keramika jer je topla na dodir i laka za održavanje. Iako sam kupio par silikonskih remena, koristim originalni keramički koji je vrhunski. Sat nakon par mjeseci svakodnevnog korištenja izgleda doslovce kao nov što se ne može reći za niti jedan drugi.
Čak mi je i par puta slučajno pao na pod i nije bilo nikakvih tragova dok se ostali metalni ogrebu (ovaj ima i safirno staklo pa ga je veoma teško ogrebati).
Smart funkcije su ok i dovoljne - kontrola glazbe, može se i prebaciti glazba na sat pa ako recimo ideš trčati ne treba nositi mobitel jer se može upariti i s BT slušalicama, gledanje i odgovaranje na poruke je isto ok ali se ne može tipkati.
Ima i remote shutter opciju za fotografiranje iz daljine.
Dobro prati sportske aktivnosti i ima hrpu instaliranih no ne može se spojiti na ANT+ i neke druge BT stvari na koje se Fenix mogao ali mi to nije toliko bitno.
Sinkronizacija sa Stravom radi već odavno, iako za vrijeme GT1 modela nije radila.
Iako preferiram always on display kao na Fenixu jer mi za sat nije bitna rezolucija i količina boja mora se priznati da je OLED ekran jako kvalitetan i da je vidljiv u svim uvjetima.
Sviđa mi se što posjeduje zvučnik i mikrofon pa se moguće javiti na sat i čak bolje funkcionira od handsfree opcije samog mobitela.
Ovaj model nije nimalo jeftin ali odiše kvalitetom pa mi nije žao para, a jedan od glavnih razloga zašto sam ga uzeo je i veličina jer izgleda normalno na ruci za razliku od velike većine takvih satova koji su jednostavno preglomazni.