View Single Post
Staro 10.05.2023., 20:00   #683
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Ne, nego ti svom silom, ne želiš sam sebi priznati zajeb s kupnjom, da ne pričam koliko si dosad postova nalupal na temu svemoćnog Intela i kako nikome ne treba više od četiri možda najviše osam jezgri, te se općenito vodiš s tim da, ako je nešto skupo, onda sigurno valja. Moja ASUS ROG Strix B350 Gaming-F ploča dan-danas radi bez greške zajedno s Ryzen 5 1600 procesorom, a obje komponente su kupljene svega pola godine nakon inicijalnog Zen predstavljanja u 2017. Nadalje, kasnije kupljena ASUS ROG Strix B450 Gaming-F ploča je onda uspješno udomila Ryzen 7 4750G i Ryzen 9 5900X zajedno s orginalnih 32GB DDR4-2400 memorije s one prijašnje ASUS B350 ploče, tako da Marko Sunce ti žarko - nemam ništa protiv ASUS hardvera.

E sad, to kaj ti preferiraš der8auerove dubiozne anti-AMD analize koje su pod palicom Intelovih MDF sreCtava, pa ne želiš u njegovom materijalu vidjeti i čuti kak je frajer direktno sudjeloval u razvoju problematičnih ASUS AM5 ploča i popratnih BIOS OC opcija - ko ti je kriv. Neće to nestati, samo zato, jer se tebi ne sviđa. der8auer je od svih tih JubiTjubera jedini koji bi trebal znati u najsitnije detalje zbog čega su skoro, pa isključivo izgorile pretjerano skupe ASUS AM5 ploče na kojima je uz BIOS, sfušan i OCP sklop, ali umjesto njegovih dubinskih tehničkih osvrta, sada imamo šutnju, dok jedino Gamers Nexus kojeg ne podnosiš, jer pričaju o onome kaj ti se ne sviđa - rade pošteno istraživanje.

Tak da Marko Sunce ti žarko, pričekali budemo i taj posljednji GN nastavak na ovu temu, pa da svi zajedno čujemo i vidimo kako i na koji način je ASUS ispal smetje firma. Ne zaboravimo, taj isti ASUS je odmah kad su se pojavili problemi pokušal krivnju smjesiti AMD-u, pa ih je GN javno prozval. Sjetimo se usput da je taj isti ASUS prvi skočil na nVidia GPP vlak, kad je trebalo sjebati Radeon GPU diviziju. I naposljetku nek ostane činjenica da se svi, ali ama baš svi AM4 i AM5 čipseti se proizvode od strane ASMedie, koja je ASUSTek/Pegatron tvrtka kćer, odnosno podružnica.

Zaključak inženjera je da uvijek u bilo kojem trenutku možeš prodati ovaj problematični lažljivi šrot AMD komplet koji su kupil, a mi ćemo pričekati završnicu priče s fokusom na ASUS ciganluk i pederluk, jer nije da im je to strano i slučajno.
Ja sam apsolutno zadovoljan s svojom pločom (što inače nije OC ni gaming ploča), da nisam zamijenio bi.

Intel radi dobre procesore. Apsolutno u svakom pogledu bolje od AMD (trenutno). Samo ima lošiji proizvodni proces od TSMC (trenutno), što onda rezultira onome što je kod mene bitno (povećana potrošnja/buka). Zato sam sad na AMD, ne zato što je AMD bolji.

Mene ne dira fanbojaštvo, imao sam i puno intela i puno AMD procesora.

Sad doma imam jednu radnu stanicu AMD, 2 PC intel. Jedan poslovni laptop AMD. Jedan poslovni laptop intel.

Roman je inženjer, ak nešto i gledam (a baš i ne gledam influencere) onda rađe gledam nekog ko kuži ono o čemu priča, nego hohštaplere tipa GN i HU.
Isus još koliko toliko nešto i kuži za rezliku od ovih jebivjetara HU koji su plaćeni od AMD.

Meni ne trebaju influenceri da mi prodaju mudrost. Prvi put sam nešto isprogramirao 89 (nije bio ni intel ni amd već hrvatski kompjuter).

Vidiš onaj link. Tam su ti i naponi. Kakvo čudo da mjesecima tim ljudima ( a ti su izmaltretirali i procesore i ploče) nije niš zgorilo, a imaju veliki V SOC i ASUS ploče. Nego sad nekim no name, pa AMD kaže da je problem u VSOC.

Svatkom ko malo razmisli je jasno da je tu neki defekt il u dizajnu il u proizvodnji.
markecSMB je offline   Reply With Quote