Ne, nego ti svom silom, ne želiš sam sebi priznati zajeb s kupnjom, da ne pričam koliko si dosad postova nalupal na temu svemoćnog Intela i kako nikome ne treba više od četiri možda najviše osam jezgri, te se općenito vodiš s tim da, ako je nešto skupo, onda sigurno valja. Moja ASUS ROG Strix B350 Gaming-F ploča dan-danas radi bez greške zajedno s Ryzen 5 1600 procesorom, a obje komponente su kupljene svega pola godine nakon inicijalnog Zen predstavljanja u 2017. Nadalje, kasnije kupljena ASUS ROG Strix B450 Gaming-F ploča je onda uspješno udomila Ryzen 7 4750G i Ryzen 9 5900X zajedno s orginalnih 32GB DDR4-2400 memorije s one prijašnje ASUS B350 ploče, tako da Marko Sunce ti žarko - nemam ništa protiv ASUS hardvera.
E sad, to kaj ti preferiraš der8auerove dubiozne anti-AMD analize koje su pod palicom
Intelovih MDF sreCtava, pa ne želiš u njegovom materijalu vidjeti i čuti kak je frajer direktno sudjeloval u razvoju problematičnih ASUS AM5 ploča i popratnih BIOS OC opcija - ko ti je kriv. Neće to nestati, samo zato, jer se tebi ne sviđa. der8auer je od svih tih JubiTjubera jedini koji bi trebal znati u najsitnije detalje zbog čega su skoro, pa isključivo izgorile pretjerano skupe ASUS AM5 ploče na kojima je uz BIOS, sfušan i OCP sklop, ali umjesto njegovih dubinskih tehničkih osvrta, sada imamo šutnju, dok jedino Gamers Nexus kojeg ne podnosiš, jer pričaju o onome kaj ti se ne sviđa - rade pošteno istraživanje.
Tak da Marko Sunce ti žarko, pričekali budemo i taj posljednji GN nastavak na ovu temu, pa da svi zajedno čujemo i vidimo kako i na koji način je ASUS ispal smetje firma. Ne zaboravimo, taj isti ASUS je odmah kad su se pojavili problemi pokušal krivnju smjesiti AMD-u, pa ih je GN javno prozval. Sjetimo se usput da je taj isti ASUS prvi skočil na nVidia GPP vlak, kad je trebalo sjebati Radeon GPU diviziju. I naposljetku nek ostane činjenica da se svi, ali ama baš svi AM4 i AM5 čipseti se proizvode od strane ASMedie, koja je ASUSTek/Pegatron tvrtka kćer, odnosno podružnica.
Zaključak inženjera je da uvijek u bilo kojem trenutku možeš prodati ovaj problematični lažljivi šrot AMD komplet koji su kupil, a mi ćemo pričekati završnicu priče s fokusom na ASUS ciganluk i pederluk, jer nije da im je to strano i slučajno.