Citiraj:
Autor Ante M
Koje 2 pod kontrolom ? Prva Lakersi odlijepili na +14, gsw stigli na kraju tek, egal, ali ovo bi prije rekao da su Lakersi ispustili kontrolu.
Druga egal do poluvremena, iza blowout. Treća gsw imali +9 u drugoj, već na poluvremenu je bilo +9 za Lakerse, dalje blowout. Četvrta jedino ste imali +10 u trećoj, ali je otišlo u egal u 4/4 i teško se to može nazvati tekmom pod nečijom kontrolom.
A i to ti je to što kažeš, da su npr Kingsi oni bi se možda već izgubili, Lakersi su ipak druga priča. Jer ako imaš vodstvo protiv nas u q2 teško možeš reći da imaš stvari pod kontrolom.
|
Ok, možda ne u dvije, ali G4 GSW je kontrolirao ritam tekme i imao upper hand, vodili su i čini mi se 12 ili 14 razlike u Q3.
G3 možda nije bila po kontrolom, ali tu je bilo finih +9, koje su si sami razbili, bez da su Lakersi odigrali nešto specijalno, par TO, par forsiranih šuteva i ode..
G4 su iz nerazumljivih razloga odustali ubacivati Davisa u PnR što su radili cijelo prvo poluvrijeme vrlo uspješno. Čini mi se 29 puta u H1, 6 puta samo u H2. OK, tu je i walker uskočio s vrhunskom Q4.
To je u biti nešto što bi prije GSW teško ispustio na ovako banalan način. Kredit naravno i Lakersima, iskustvo i mirnoća, i dobri role playeri su odradili svoje
Citiraj:
Gle, serija je vrhunska za gledati i zato sam htio gsw jer sam znao da će to biti više košica nadmudrivanja i taktičkih finesa no neko ganjanje pacea vs Kingsa . Iako mislim da bi i Kingsima iskontrolirali pace i ostvarili sebi pogodan ritam, no šbbkbb ovo je realno ipak atraktivnija serija za sve.
|
Ma vrh je serija, najbolja do sad u PO, bez obzira na blowout tekme
Citiraj:
Prva očekivano, gsw nije mogao parirati Davisu kroz Looneya u paintu, druga dobra prilagodba Kerra sa small ballom, ali moram priznati da mi nije bilo jasno ono debilno udvajanje Stepha, preveliki disbalans je nastajao tako i laki šutevi za ostatak ekipe, treća dobra prilagodba Šunke, zamijenio Vandu na Draymonda i uništio vam taj centralni pick. Četvrta, opet Kerr vraća pnr i izvlači dosta dobro Davisa van što omogućava dosta poena kroz paint, puno više od Lakersa su tako imali i poena, ali u H2 Lakersi dobro stežu centralno uz pripomoć i ukidaju te koridore , plus šta ta konstantna igra kroz pick sigurno dosta troši i Currya tako da je to razlog zašto se odustalo, nešto se i protivnika pita. Pa je opet gsw morao te drajvove usmjeravati na korner ili u dosta situacija Klay i Curry 1 na 1 sa obrambenima Lakersa, a Lakersi ipak imaju dobre obrambene, odlične zapravo, i ubacio friške noge Walkera, Šruda isto postojan i brz, kretao se kroz blokove dobro.
|
Načelno je i to moj dojam, evo u nečem se slažemo

Uz male razlike
Da, po meni je u taktičkom nadmudrivanju do sada presudni moment iscrpljivanje Currya. Targetiraju ga u napadu od druge polovice G3 da ga iscrpe, jer znaju da u napadu GSW ne funkcionira bez njega, nitko drugi nije na razini, i od tada manje DT koriste jer ovo funkcionira. Ali trebali su po meni stisnuti Davisa u Q3 i dalje u PnR do ibera, i pod cijenu toga da Curry mora provesti dobar dio Q4 na klupi ili da bude pasivan u obrani, jer tu je bila prilika napraviti razliku i riješiti tekmu u Q3. Malo prelako se od toga odustalo
Citiraj:
Uglavnom prava šahovska nadmudrivanja di smo vam ukinuli, tj maximalno otežali olako prangijanje i prisilili da rješenja tražite u teškim i kompliciranim situacijama i kroz pnr što vas maximalno troši. Evo iskreno nisam ni ja mislio da će u prve 4 tekme ovako dobro Lakersi braniti perimetar.
|
Je, odlično brane perimetar, ali to što kažeš da su Lakersi onemogućili prangijanje, upravo suprotno, onemogućili su dobre šuteve i ovo što sad vidimo je prangijanje.
A zašto. u G1 to je bilo jasno zašto, postava s Looneyem i Greenom je nedovoljno šuterski opasna pa Davis može sam braniti reket, ne mora visoko izlaziti. Kerr je na to napravio prilagodbu i tu su već dobili bolje šuteve i uzeli tekmu.
G3 i G4 su presudili role playeri i rezerve. I ukupno gledajući upravo role playeri i rezerve dobivaju bitku u seriji i prevaga su. Naravno, Davis je tu najveći faktor, zatvorio im je reket skroz, ali nije presudan u onoj mjeri u kojoj sam mislio da će biti.
GSW je vrlo malo dobio od svoje klupe, pogotovo je Poole zakazao. Da je on na 70% prošlogodišnje razine, ovo bi bilo na 2:2, možda i 3:1 za GSW. Em bi on ponešto pogodio, em bi Curry dobio više odmora i bio svježiji u Q4. Ali šbbkbb.
G5 očekujem da Kerr izvede istu početnu postavu kao i u G4, i isti način igre, lovit Davisa u PnR. Uz malo više akcija i setupova za Klaya. Šunkica će opet odgovoriti s Vanderbiltom na Greenu, a na perimetru može rotirati i ima dosta obrambenih opcija. Ako to ne uspije opet može probatis Vanderbiltom na Curryu ili ga DT-ati. Kako bilo, netko uz Currya mora prigrati ako žele dobiti noćas.
GSW još ima za ispucati najriskantniji smallball s tri braniča plus Green i Wiggins (ili čak i Payton ujesto Wigginsa), ali obzirom na dosadašnju igru Poolea to je nešto što ostaje za
in case of emergency