View Single Post
Staro 07.05.2023., 19:37   #668
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
evo malo da vas opustim i nasmijem,
danas sam si dao malo truda, pa krenuo u frisku install win11 i td., imam dosta toga sto si zelim podesiti, ali za pocetak rekoh bar vecinu najvaznijih stvari.. e sad, nije mi dao vrag mira jer gledam dosta topao zrak ide iz kucista van, idem se malo poigrati i s postavkama nekim u biosu..

i to je kljucna stvar sto zelim spomenuti, stavim za proc temp limit na 65°C, malo smanjim one power limite mislim sa 170W/nesto/nesto na 110W/nesto/nesto, tako nekako.. i zavrtim opet malo igru i neke bencheve..

i ama bas nista nisam izgubio, proc jednako boosta do 5700 kako mi je bilo zadnje prije toga podeseno, dapace mislim da sam cak i dobio.. kratko objasnjenje, meni AIO uvlaci svjezi zrak kroz radijator bočno u kuciste i onda 2 dole i 2 gore noctue to ispusu sve gore van.. s obzirom da sam spustio temp. limit na procu, spustio sam temp zraka u kucistu (zrak se ipak nesto zagrije prolaskom kroz radijator unutra..)

posljedica toga je da sada graficka ne dodje vise do 75°C pa da trotla, vec jedva dodje do 70-71°C , uz par stupnjeva nizi i junc temp (sa 90 palo je na max 88) i uz par stupnjeva nize avg temp itd.

sve u svemu, nabijem ja njihove 90°C je normalno za CPU na onu stvar..
nisam mijenjao raspored AIO i ostalog nakon sto sam prelazio sa zen3 pa na zen4, ali s ovim forama da CPU ide do 90°C sve opcije osim da je radijator ispuh brijem vise nemaju smisla..

uglavnom danas je to sve temp. nategnuto i jedna komponenta razj. cijeli koncept samo tako, daleko smo od onih vremena kad si sve samo natakario unutra, fore radi stavis jedan vent u kuciste da malo pirka, i vozi, omfg

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote