View Single Post
Staro 04.05.2023., 23:29   #1412
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
Čim više se dogovaramo oko tih nekretnina sve smo manje dobri, pogotovo jer su tu i žene u igri, pa možda se bolje osigurati u startu
Pošto vidim da se kužiš u to, da pitam još,
npr ako izaberem tu manje sigurnu opciju oko darivanja dok smo još koliko toliko dobri,,
i dobijem na čisto stan 1/1 i prodam ga za par godina, onda mi je to sigurna lova i tu me ne može više niko od familije ganjati za novac od stana kao što bi teoretski mogao za vlasništvo u stanu da sam ga zadržao

Tu ima zapravo još jedna komplikacija, u startu sam ja malo pojednostavio priču, kuća je zapravo trećinski i na majku pa bi taj dio brat i ja po njoj jednom naslijedili kad dođe vrijeme, e onda će biti problem kako ćemo taj dio raspoedijeliti, tj kako osigurati da me brat isplati jednog dana za taj dio ako on ostane živiti u kući, ili što ako oni odluče prodati kuću, onda ja ne dobivam polovinu trećine jednom po nasljedtstvu, pa sam izvisio za taj dio?
Ovaj prvi dio pitanja, evo ti članak od ima koju godinu
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...redit-15104562
Iskreno sve je moguće, na kraju najebe zadnji kupac. E sad, jel želiš to na glavi i vratu, ne znam. U sudstvu se sve može, ovisi koliko para imaš za odvjetnika i suca
Ako ste već sad malo zategnili odnose oko toga svega, predlažem ti odvjetnika, dobar/čvrst kupoprodajni ugovor, plati porez i adio. Neće ti nitko nakon moć oduzet, osim ako se ne javi polubrat za kojeg ni ne znaš.

Drugi dio pitanja, mi smo unutar obitelji lagano riješili te stvari, do naše 30te su starci sve prepisali šta su tribali i imali, uz klauzulu zabrane prodaje nekretnine di oni žive do njihove smrti, ja i brat sve podili da svako ima 1/1 i tjt.
Po meni najbolje da se sad odlučite ko će tu živit, mater prepiše svoj dio tome ko će tu živit, taj isplati kreditom/kešom materinu 1/2 od 1/3, tvoju/njegovu 1/2 i riješeno.

@mkey
viruj mi ako za nekretninu staviš i 20% manje od realne u tom trenutku nitko neće ništa, ostat će to šta je na papiru. Ne valja pretjerivat, al 10-20% prolazi uvik. Za automobile je druga stvar očito.

Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 04.05.2023. u 23:48.
webstartm je offline   Reply With Quote