View Single Post
Staro 03.05.2023., 14:14   #509
mate_j
Registered User
Moj komp

mate_j's Avatar

Datum registracije: Feb 2021
Eto mali update na situaciju što sam gore tipkao.

Došao sam u posjed četiri M42 objektiva:
Revuenon 500mm f8 Mirror lens
Iscotar 50mm f2.8
Reuvenon Special 35mm f2.8
Exakatar 135mm f2.8 (makro tube)
Hoya Uv filteri

Sve leće su uredne, estetski vrlo dobro očuvani te svi poklopci na mjestu prednji i zadnji (s navojem).

Prvi dojmovi su mi pozitivni. Svaki objektiv je poseban na svoj način. 35mm je malo mekši nego 50mm ali daje jako lijepe vibrantne boje. Fokus je odličan na oba. 135mm sa makro tubama traži malo više truda ali sam uhvatio jako dobrih i oštrih fotki (sa i bez makro tuba). 500mm je zvijer, ono što sam okinuo sa njim (čekam torbice da stignu, ne želim ga vući u samoj torbi bez zaštite) (mjesec i susjede okolo), dobar kontrast i boja, a oštrina sa fokusom ne traži nešto pre više truda, kad se uhvati kut ide to. Znam za njih da kažu, Mirror objektivi, loše odrađuju sa kontrastom, meni to izgleda pristojno. Isto, pošto je to čisti mehanizam, baterija mi na Nikonu traje jako dugo. Generalno mi se sviđa ručno podešavanje i okidanje, do te mjere da poslije njih više nisam nikad probao sa Kit objektivom.

Kada bi uspio naći negdje prihvatljiv objektiv M42 ali 25/28 mm, tu bi se zaustavio jer više ništa mi ne treba za moje amaterstvo.

Zadnje izmijenjeno od: mate_j. 03.05.2023. u 14:33.
mate_j je offline   Reply With Quote