Citiraj:
Autor Roberto
Plus minus je zanimljiv stat, ali treba puno siri kontekst da se brojke razumiju u smislu neke konkretnije upotrebe.
Npr, ne mozes usporedjivat plus minus prvotimaca koji igraju zajedno 35 minuta s plus minusom nekog role playera koji je odigrao deset minuta.
|
Dobro je Robi, zajebavao sam se kad sam rekao da trebate dati ključeve ekipe Moodyu, sve je u redu, neće Stephania na klupu
Citiraj:
Autor Roberto
Al recimo zgodno je bilo vidjeti kako kingsi ubijaju gsw u minutama bez Currya. u prvoj tekmi cini mi se s njim plus 8, bez njega minus 14. E sad, normalna je stvar da ti bude razlika u plus minusu kad ti glavni igrac sjedne na klupu, ali ovo je bila bas drasticna razlika, jer ako ti nabiju takvu prednsot dok njega nema, u PO je to tesko stici. zbog toga su gsw radili prilagodbu i odlucili nakon G2 Curryu davati odmor drugacije, u svakoj cetvrtini dva puta kraci odmor umjesto jedan duzi.
|
Poanta je da samo insistiranje na brojevima kao brojevima pogotovo od laika smiješno. Naravno da ima svoju upotrebljivost, ali čak ni tu ne postoji zlatni broj (a pogotovo +-) koji će cijelu igru ili igrača dovoljno kvantificirati. I zato i je ljepota košarke da te uvijek može nešto iznenaditi, ne samo košarke, nego i sporta.
Citiraj:
Autor Roberto
Klay recimo je imao odlican plus minus jer je bio dobar u obrani a Curryev scoring je jucer pokrio njegov los sut.
|
Eto shvatio si konačno, tako i kod Lakersa AD gazi u obrani, dok je LeGOAT tu da uzme šuteve kad se lomi, kad je clutch time. Polako, složit ćeš se u svemu sa mojim stavovima
Pa što se tiče prognoza što se tu ima prognozirati previše, volio bi da sa istoka izađe Miami jer su možda najsimpatičnija ekipa od svih, imaju onaj neki žar u igri i da bude repriza finala 2020.
Na Zapadu ne vidim tko može zaustaviti Lakerse, jedino ozljede, ili eventualno ako Šunka bude imao brainfartove ko što ih nekad zna imati. Kad su Bron i AD uz pristojnu podršku role igrača ne vidim ko nam se može suprostaviti.