View Single Post
Staro 25.04.2023., 15:41   #24
huzo
Zvoni. Kucanje ne radi.
Moj komp

huzo's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Google svašta izbacuje, ali imaš hrpu recenzija za Ryzen 5 5600, pa samo provjeri koje postavke su korištene, jer nije rješenje da ti Vcore ide na npr. 1.35V ili koliko već AUTO postavka gura svoje ludorije.
da vidiš,budem se poigrao i meni je čudno da 1.35V ide na napajanje procesora i da se grije toliko...ono rekoh sve na auto pa će radit, ali ipak treba fine tune...

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Provjeri da nije cold boot memory error. To se očituje tako da računalo normalno radi nakon 2-3 pokušaja bootanja, a ima greške pri prvom uključivanju ili izlaska iz sleep moda. To ćeš najbolje provjeriti tako da isključiš računalo na prekidač na napajanju, pričekaj jedno 10 minuta, pri tom prvom uključivanju odmah pokreni MemTest i vidi izbacuje li ti ikakve greške. Nemoj slučajno napraviti reboot nakon prvog uključivanja pa tek onda startati MemTest jer ti onda ne pokazuje nikakve greške.
gle sad kad sam stavio proc voltage na offset -, sad radi svaki put...probao sam ujutro nakon cijele noči što je bio ugašen, sinoć nakon gameanja ugasit ga i upalit i radi svaki put,a prije toga nije radio... tako da se moram izgleda poigrat još sa proc voltage...

EDIT:

Pomagajte drugovi...dakle fiksirao sam multiplier u biosu na 40x100mhz i zašto on sada diže temperaturu? napon je 1.3v max... ali ne znam, kao da ne pamti postavke,kad uđem u bios ponovno piše offset + i auto umjesto zadane vrijednosti...stavim mu offset voltage na - i zadam 0.15000 V dakle trebao bi napon pasti i hladniji proc biti,što nije slučaj...ne znam gdje griješim više i mrzim glupu asus ploču...jel mi jedina opcija drugi cooler? pa kako to da stock cooler ne može to ohladiti...sve je čisto, nema prašine, nova pasta...ne kužim...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	temp.jpg‎
Views:	307
Size:	307.3 kB
ID:	26285  

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.04.2023. u 21:53. Razlog: spojeni postovi
huzo je offline   Reply With Quote