View Single Post
Staro 17.04.2023., 23:34   #1232
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Mislim, pa već smo tu, ljudima je postalo normalno svake godine kupiti novi iUređaj koji košta 1.000€, a realno to im treba nikad, pa ni onda, a sad je ista stvar s grafičkim karticama.

I tak jasno da je za iUređaje ista situacija kao i za GPU, tj. najmanje je onih koji si to stvarno mogu priuštiti, već je najčešće riječ o ljudima koji ionako spajaju kraj s krajem.

Primjera radi, IMHO sasvim solidna da ne velim odlična igra Aliens: Fireteam Elite kao preporuku za najbolje iskustvo igranja navodi Ryzen 5 1600 + GTX 1060 i bog-bogova.
Cujz grafu bar imas 3-4 god. kod sebe, a s ajfonima moras bit u korak s vremenom, a to kosta, pogotovo kupnja svake godine a iziskuje sve vise love "Lakse" mi je opravdat kupnju grafe nego smartfona a pogotovo ak potonji kosta brdo novaca, govorim za flagsip smartfone.

A cuj, potrosacko smo drustvo, konzumerizam je uzeo maha, a granice se samo podizu..

Sjecam se dok sam hladno iskesirao 5500kn za ondasnju mocnu gtx1080ti, poslije me malo savjest pekla najvise radi tolko novaca, doduse, to je jedna od najlegendarnijih grafa a koja je jos dobra i dan danas, s obzirom kolko je kostala kao nova i kolko kosta sad ko rabljena. Ovo danasnje ludo vrijeme je tesko za objasnit..

Imam 3060ti gddr6x prakticki je 3070 model, sa 8gb cu bit jos duze vrijeme miran, a za 2k i 60fps mi ne gine jos duze vrijeme bezbriznog igranja na high-ultra rezi.

Da 4070ti padne na kojih 500tinjak € e to bi onda covjeka navelo na razmisljanje, a do tada..
zvonac je offline   Reply With Quote