View Single Post
Staro 16.04.2023., 16:50   #590
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Na poslovnom dall laptopu pred kojih mjesec dana instalirao win 11. Htio sam osvježiti instalaciju pa je kolega rekao, hajdemo staviti 11. Hajdemo. Sve smo intalirali šta treba i napravio jedan restart za kraj da se više nakon toga OS ne bi podigao. Počeo je bacati BSOD, neka od onih "boot device not found" grašaka. Laptop ima NVME koji radi i dan danas i radio je bez problema godinama na 10, i radio je na 11 do tog fatalong reboota.

Probavali smo to popraviti jedno sat i pol vremena pa skužili da pametniji popušta i lijepo se vraili na 10 Nakon toga je sve bilo OK.

A mislim da glavna stvar koja ne valja na 11 a koja isto tako ne valja ni na 10, ali se čini kako su se ljudi na to već navikli, je ta što je ta cijela platforma spyware. To bi trebao biti nekako najveći problem

S tehničkog stanovišta, mislim da je 10 dosta stabilniji od 7 i to se vidi kod/nakon reinstalacije. 7 nakon nekoliko godina korištenja bude znatno usporen i reinstalacijom bi se osjetno popravila situacija. Kod 10 to baš i nije slučaj. Očito su popeglali to tako da OS ne uguši sam sebe normalnim korištenjem.
mkey je offline   Reply With Quote