A moze bit i da uticnica nema uzemljenje to je isto moguce. Ja iman jednu uticnicu, gdje moram ustekati letvu sa zaštitom od prenapona naopako, ako uštekam normalno, ne svijetli mi protected... Nezz kako se to desilo, neobično skroz ali može bit do tog.
A drugi par postola je adapter strujni koji imam, koji jednostavno pušta AC voltažu
Citiraj:
Autor OuttaControl
Uzeo sam neki +Class punjač negdje u nas ima i po godine, nije bio ni pretjernao jeftin ~100kn bitce, fora je što ima QC3.0 i 2 izlaza.
I tako sam nabavio i automatski dispenser sapuna koji se puni na bateriju, i idem ja njega napunit, uštekam, i slučajno taknem i špinu, kad me struja zapne.
Uzmem voltmetar i mjerim 85V AC struje prolazi kroz taj shit od punjača. Onda sam naravno uzeo sve punjače, OnePlus, Realme ne puštaju ništa, Xiaomi pušta 45V iznenadilo me da i Raspberry Pi originalni isto pušta tih 85V AC struje.
Neki Qoletec 65W sto sam kupio za laptop u biti je isto ok ne pušta ništa. Meni nije jasno kako ti uređaji mogu dobiti CE certifikaciju ako puštaju preko 50V struje jer kao preko 50 se smatra "Visoka" a očito se može napravit da bude sigurnije.
|
A na drugu stranu zenu mi je drmalo kad god bi takla laptop, ispalo je da je to do Tuta + Bura