View Single Post
Staro 26.02.2006., 17:58   #13
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
@FERRYS - Thnx na ponudi, ali radije te ne bih zajebavao. Uzmimo to kao opciju C. :o)

Radije vi meni recite da li postoji neki dobar link za modanje coolera? Jer pokusavam nekaj napraviti od ovoga kaj imam doma, a to bi bilo sljedece:
CoolerMaster Alps HHC-L61 (ima bakrenu jezgru, jako fino ispoliranu, ali uzasnu kvacicu, uopce nemam filing da legne na proc onak posteno)
(Tt) Thermaltake Ball Bearing
neki stari Spire CPU cooler
1 80mm case vent

E sad, uzeo sam ovaj stari Spire koji je hladio Cleron 333MHz (ak se dobro sjecam), ima poprilicnu bazu, pa stane na njega 80mm vent. Baza je aluminijska, ali ima bakreni krug na dnu, tocno di jezgra legne. Samo brijem da je taj bakar mozda 1-2mm debeo. No vent koji je na njemu bio ima 7 malih pera, a ovaj case vent ima nekak zavijenija pera, i veca. Pa sam iz toga zakljucio da bolje hladi. No case vent se vrti na 1460rpm-a, a ovaj drugi na 2660rpm. Tak da sam skinuo vent sa case-a i stavio na rotor od Spirea. I to sve zasrafio na bazu Spirea. No sad se taj Frankenstein cooler vrti na 1850rpm-a umjesto 2600rpm-a. U BIOSu naravno nikakvih postavki za vent. No smanjio mi je temp. za 4 stupnja (iako mi je temp. u sobi navecer najvisa, pa mozda nije najobjektivniji zakljucak).
Kako god bilo, ako imate nekih prijedloga kak da dignem rotor na 2600rpm-a (ima samo connector sa 3 zice za napajanje na mbo) ili da slozim Frankyja #2 iz navedenog ili kak da nabijem 12cm vent na 80mm bazu ili da jednostavno kupim neki full brzi 8cm vent (bez baze)? Any and all ideas are welcome... I tisina nije ni NAJMANJI problem, i tak mi komp radi na 50dB, ne smeta to mene. :o)
m@tthew je offline   Reply With Quote