View Single Post
Staro 08.04.2023., 20:15   #539
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
U tom smislu 10%, taj dio mi je diskutabilan i zato ga dozivljavam intelovski.
Da je u svemu 10%+ bolji, ono konstantno uvijek bolji (od 7700x), bez bitne iznimke, onda je stvar jasna.
Zakomplicira se priča jer u startu od dizanja OSa ako tako gledamo je čak simbolično sporiji - ali sporiji, i takav je sve dok ne upalis igru koja to uz specifičan ostatak hardware zna iskoristiti (više ili manje). I to bi trebalo više isticati.

Npr kod usporedbi 7700x i 7900x je stvar jasnija, simbolična razlika u taktu daje tu prednost 7900x u startu i ista se znacajno povećava kako se sve više iskorištavaju jezgre.

Zato se i stvar postavlja uz emocije i epitete kao gamerski itd. te u intelovom stilu prodaje uz sočnu cijenu.

Ne bi puno ni pametovao, da ne vidim koliko ljudi sline i koliko ga mnogi hvale, a definitivno nije vrijedan toga.

Vrijedan je pohvale, high end je priča tu nema dileme, ali ajmo bez emocija razgovarati i onda je to to

To kažem jer se dozivljavam kao hobby gamer, igram redovno i competitive i radije sam izabrao 7900x i uopće me ne mami nakon 5800x3d sad ici na neki zen4 x3d..

Slinio sam, probao, prošlo me, pa sad to iskustvo prenosim dalje
Ako slažeš komp isključivo za gaming, onda taj 7800x3d ima smisla. Za sve ostalo, 7900x je no brainer.
Ja osobno i da slažem gaming komp odabrao bi 7900x,a za te eure viška išao na bolju grafičku. I opet imaš bolji gaming komp.