View Single Post
Staro 07.04.2023., 18:00   #527
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Ti ne kužiš da ima igri di je s bilo kojom mid range grafikom čak i 7800X3d i i9 13900ks s najbržom memorijom iztjuniran teški bottlneck.

Primjeri: Arma 3, DayZ, Squad, HLL, Star citizen, Sons of The forest, MSFS, Tarkov, Rust, DCS world.... ima dosta+dosta VR naslova

Velikoj većini je dobar i neki R5 i I5....al ima ljudi kojima nije žap dat para

Imaš ljudi koji su uložili u MSFS sisteme više para nego što dođe Cesna...

100 ljudi 100 čudi

Mene baš zanima za što ti koristiš svoje računalo kad ti je 5800x3d lošiji od 5900....očigledno ne/samo igre
Nisam ni rekao da kužim, razmišljam na glas..
Znaci ni u jednom single player naslovu razlika izmedju banaliziram 150 i 190 fps ne znači ajmo reci praktično ništa, jer nije kompetitivno, i to je 99% sve u glavi i benchanju

U multiplayeru ako je fast pace onda lovis niski input lag i trebas high fps, ali tamo negdje iznad 300-400 nekako ti je sve svejedno i to ovisi od igre do igre
Ako igras multiplayer, competitive, velika je sansa da snimas/streamas to sto radis, te kasnije kao ja za primjer 3x 15min videa pripremaš/puštaš tjedno na YT , gdje je i obicni 8c brzi od 8cx3d , a kamo li 12c..

A konkretno u mom slucaju sa rtx3070 ajmo reci neki avgmin fpsi koje sam imao s 5900x su bili 310, s 5800x3d su bili 330, sad s 7900x su oko 350
Uz napomenu da feeling rada općenito ako zanemarimo igre, je daleko bolji na 7900x ili 5900x nego na 5800x3d jer tocno sam osjetio da ima manji takt i manje jezgri, jbg dugo sam imao 5900x i navikao sam se..

Dakle rezime mog iskustva je da ni priblizno ne osjetim razliku u igri (igram samo jednu), koliko osjetim razlike u svakodnevnici..

Samo ukazujem na moj pogled na stvari, ne tvrdim da je to generalno istina, nego eto mislim da ljudi precjenju fps na ustrb ostalog..

U mom konkretnom slučaju se vidi i da je 5800x3d slabiji od 7900x, vjerojatno isti argumenti kao i za csgo , sto ukazuje da low details old engine gaming jos uvijek cijeni visok takt..

Ps
I za kraj, 5800x3d mi je bio losiji po pitanju temp od 5900x, i komentirali smo i to bili tu na forumu, nisam bio jedini..
Ne znam da li je to i u zen4 slučaju jer su sve razmrdali svojim 90°C je normalno pristupom, ali tada mi je i to pikalo lagano na zivac uz to sto nisam osjetio (iako sam ih vidio) benefite u igri zbog tih par fpsa , dok sam osjetio minuse u svemu ostalom.. pogotovo kad slozis video i cekas 10min umjesto 6min izmišljam iz glave

Zato kažem, pokušavam zamisliti gamera koji bi bio zadovoljniji sa 7800x3d nego recimo sa 7900x , i nekako ih je malo i svi su nekako više u grupi imam para i doslovno nista ne radim nego vrtim igre na najjacem pceku.
Ostali ako zanemarimo "gaming PR" su vrlo ciljani kupci koji su nekako provjerili i vidjeli da njihova igra ima specifične i dobre pluseve, npr fps im je umjesto 190 skocio na 250 ili tako nešto evidentno unutar rangea monitora i sl, i bas ne zele koristiti freesync fore iako je single player igra, i tako to mi je onda nekako ok..

Kažem x3d je vrlo specifičan proc Kao da ga je Intel radio
Ima svoje kupce, ali brijem da će ga 90% kupaca kupit zbog reklame, a ne zbog analize sto je njima realno/praktično bolje

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 07.04.2023. u 18:15.
Eladio je offline   Reply With Quote