N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Autor markecSMB
Da ne ispadne da sam Intel fanboy (imam poslovni laptop s ryzen 9 5000)
Ovaj review je jedno od najvećih govna ikad napisanih.
Svi zaključci se baziraju na CB23. Mislim da baš nitko, od skoro 8 milijardi ljudi ne koristi laptop za rendering....ako je netko baš tako glup da koristi onda mu neće trajat dugo.
office paketi, neka virtualka, možda neka jednostavna i kratka obrada slika i videa, to je za što velika većina ljudi koristi laptope+igre, a to je light load, to uopće nije testirano
Ono što ja vidim iz ovog
AMD sporiji i manje učinkovit u single core CB23
AMD znatno brži i znatno učinkovitiji u CB23
AMD znatno lošiji u idle (vjerojatno i u lite load, koji nije testiran a bitno je za 99% usera)
IGP nije testiran (tu intel ima znatno brži IGP i znatno bolju software podršku, quicksync)
I onda zaključak "Verdict - AMD Zen4 is the superior CPU right now".
Nedvojbeno je AMD bolji u CB23 multicore, al ko to koristi i kome to išta znači...
|
Omašio si ceo fudbal, pričamo o mobilnim procesorima sa 16 i 24 jezgre koji mogu gutat preko 100w - to nisu procesori (a ni laptopi) za 99% korisnika i za tu kategoriju uređaja 9w ili 6w u idle ne igra nikakvu ulogu, a low load im nije drastično drugačiji. Veci efekt kod tih procesora na low load ce kroz 8-12 mjeseci korištenja imat bloatware koji se ljudima bu skupil na kompu nego eventualne razlike u arhitekturi.
Kaj se igpu tice ima amd svoje konje za utrku, al' to nit je bila tema članka, nit predstavlja ista bitnoga u mobilnim radnim stanicama. Ak daje sliku dok si na bateriji i baterija duze traje - to je to kaj se od igpu ocekuje. Te procesore spajaš sa poštenom dgpu.
Daj barem copy paste odradi kak spada...
"AMD offers the best mobile processor for powerful laptops right now."
Tvoj komentar bi mi imal smisla da pričamo o laptopima od 1.5kg i sa 15-25w tdp-a, a ne o laptopima kojima je hlađenje teško bar tolko.
Nego smedšna mi je opaska u članku - na amd sustavu da bi spojili eksterni monitor morala je dgpu raditi. Tak je i kod mene, a amd-a ni na vidiku.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|