View Single Post
Staro 07.04.2023., 14:48   #524
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Same performanse možda nisu toliko impresivne, ali kad se pogleda potrošnja onda je to drugačija slika, ali da, cijena je visoka, no kad se usporedi s konkurencijom ovdje imaš bolju platformu s podrškom za barem Zen 5-3d, a sam Zen 5 će biti potpuno nova arhitektura, i uz to treća generacija 3d cache-a pa bi skok trebao biti prilično velik ako se odlučimo za par godina na nadogradnju, a ne želimo mijenjati matičnu i sve.
Ma generaliziram. Da mi vrijedi uzeo bi ga, ali specifična je to niša kupaca, koja bi mogla imati benefite, a da ih ne dira ni cijena ni ostali minusi kojih se nađe.. zato me i podsjeća na old school intel proc

Citiraj:
Autor MegaSkot Pregled postova
Naručen 7900x3D, kad sve sagledam, izgleda mi najbolje.

Će biti i neki projektic u tvom stilu?

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
U MP igrama je 4K low idealno, imas stotine frejmova i daleko najjasniji prikaz.
Ja igram u zadnje vrijeme dosta starijih igara koje sam preskocio i 4K ih stvarno dize na novu razinu.
Kad sam uzimao 4K monitor racunao sam da cu zahtjevnije igre igrati u 1440p, to se jos nije dogodilo, radje 4K medium nego 1440p ultra.
Nisam siguran, meni je na 2K 32" nekako taman, i sve se bojim na 4K koliko bi sve bilo sitnije. Puno je teže pogađati HS, a i veća reza znači više periferni vid smeta za fokus u centar.. neki put više znači manje u brzini jel

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Da, ali ti 3d procesori sa više od jednim chipletom nemaju smisla ni u teoriji, ne u tom smislu da se mora imat najbrže pa makar imao 5 frejmova više.
Za productivity su opet bolji non 3d modeli a za gayming windows scheduler radi od tebe malog majmuna.

Znači za gayming 7800x3d a za sve ostalo 7950x, ove finte sa jednim 3d chipletom jednim ne su pizdarije.
Ne znam, kažem, vrlo mi je teško opravdati 7800x3d za gaming jer nije crno bijelo ni u gamingu. Nije da je baš u svakoj igri brži, al ok u većini je. Ajmo reći da sam to progutao, da ima "gejmera" koji mjenjaju igre ko čarape i sve frlje na ultra jer imaju 4090 i ok. Al onda opet nije da svaki gejmer isključivo gejma i ništa drugo ne radi. Baš mi je intelovski ovaj proc..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote