Citiraj:
Autor Tooma
najprije da te upozorim jer si covjeku predlozija nesto, a taj tvoj savjet moga mu je prouzrocit poprilicnu stetu
cesto se na forumu dogodi da se daju neprovjerena rjesenja i neprecizni savjeti bez da se razmisli o posljedicama
nemoj ovo osobno shvatit, nisi jedini
sta je ftp kabel neman pojma
STP kabel prakticki je identican ka UTP kabel samo sto je deblji i kruci radi te dodatne zastite. u njemu se nalaze 4 parice odnosno 4 para tankih zica. dvi zice koje su paru omotane su jedna oko druge
|
1. Ne znam o kakvoj šteti pričaš, kabel uvijek može prodat, ako mreža ne bude radila
2.Ovdje citiram gradivo od Cisco tečaja:
"STP affords greater protection from all types of external interference, but is more expensive and difficult to install than UTP.
A new hybrid of UTP with traditional STP is Screened UTP (ScTP), also known as Foil Twisted Pair (FTP). ScTP is essentially UTP wrapped in a metallic foil shield, or screen. It is usually 100-Ohm or 120-Ohm cable."
3. Stvarno nemam pojma kako bi čovjek danas trebao napravit mrežu preko coax kabla. Problemi od nabavke takve mrežne kartice, do činjenice da se misli (koliko sam ja shvatio) direktno ukopčat sa UTP-om na AP, dakle trebao bi mu na tom kraju neki konverter iz coax na RJ-45 - pod uvjetom da tako nešto opće postoji. Ako to ideš rješavat sa 2. kompom kod AP da se preko njega umreži jednostavnije i jeftinije je kupit još jedan AP.