View Single Post
Staro 02.04.2023., 14:26   #9469
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Koji to točno novi featuresi? Nove ikone?
Svaki mobitel (pogotovo ovi bolji) će dobivati upgrejdove barem 3 godine, nakon toga je dovoljno ispeglan i ne treba više ništa dirati.
Svrha je da OS bude stabilan i bez bugova, a bilo kakve veće izmjena OS-a nakon nekoliko godina samo donose nove potencijalne probleme.
Masa je loših iskustva oko toga pa ne znam što se toliko čudiš...
Samsungu, a i ostalim sigurno nije u interesu da koristiš njihov telefon 4-5 godina, jer tu nema profita, a i neki su sami priznavali da namjerno uništavaju bateriju sa updejtovima samo da kupiš novi model.
Imaš na svakom updateu changelog pa čitaj, neda mi se sad tražiti konkretne updateove, ali sigurno nisu samo ikone u pitanju...

Svrha jest da OS bude stabilan, što u dosta slučajeva i nije tako pogotovo kad mobitel tek bude lansiran, tome i služe updateovi da ispeglaju potencijalne bugove i nedostatke. No da su samo bug-fixevi u updateu mislim da bi se velik broj kupaca pobunio, stoga OEM-i dodavanju razno razne novitete, neke korisnije od drugih...

Naravno da proizvođačima nije u interesu da mobiteli traju 4-5 godina ali mislim da i nemaju baš nekog izbora. Mali je postotak ljudi koji svake godine kupuju nove mobitele... Dok neki (čitaj Apple) koji su priznali da su updateovima rezali performanse u svrhu zadržavanja battery lifea, su valjda imali određene razloge za takve poteze.

Ako sumnjaš da updateovi nakon određenog vremena uništavaju bateriju, imaš opciju ne preuzeti taj update i mirna Bosna...