S obzirom da mi je prethodni proc (Athlon 2000+, Palomino,12.5x133MHz,1.75-1.8V) skuren danas nabavih novi.
AMD Athlon 1800+ Thoroughbred-B , radi na 1.61-1.66V, idle 50 stupnjeva clockan ili ne clockan (mjereno u MBM5). Na njemu je CoolerMaster Alps HHC-L61 i neka Silver pasta (ista temp. proca kao i sa Arctic Silver 5). Sve to fino na USRANOJ ploci Gigabyte 7N400S-L (upravo flashanoj na F5,jos uvijek jako malo opcija). Naime ta ploca ima reputaciju da ili pokazuje visu temp. od normalne ili da stvarno zagrijava proc nekih 10tak stupnjeva vise (kazu zbog USB 2.0 i CPU interface-a (??!)). Jos uvijek nisam nasao konkretan podatak da li je prvo ili drugo. Multiplayer mi je otkljucan, ali tak je svejedno jer ga nemrem mijenjati u BIOSu. FSB sam digao sa 133 na 145 i sad fino radi na 1668MHz. Full load (12min sa S&Mom) temperatura je 59 stupnjeva. Kuciste je 32 stupnja (no varira o temp. sobe).
Kod frenda danas isproban proc hladjen Zalmanom (frend smanjio hladjenje na 5V, 1430rpm), njemu je isao na 2GHz do 52 stupnja full load (idle 44).
Sad ja vas fino pitam, da li da drzim taj proc (koji me jednostavno moli da ga clocknem) na defaultu (1.54GHz) zbog te temperature ili da ga ipak clockam?
Da li je moguce da mi je prethodni proc pregorio zbog ploce (radio je na idle 55, full load 64, ali samo mjesec dana)? Jel ima neki prog za detaljno testiranje ploce? Imam u planu jaci cooler za proc, ali ne tako uskoro...
BTW, RAMi su na 2.5-4-4-8 u slucaju da je bitno...
Thnx svima!