View Single Post
Staro 14.03.2023., 14:47   #16
VandaL.pr!
Premium
Moj komp

VandaL.pr!'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Nije do procesora općenito, obzirom da se 5800X3D može ohladiti zračnim hladnjakom
Jasno mi je to, sto sam primjetio dok samo upalim pc i ne palim chrome ni nista proc stoji na 150ak Mhz i temperatura bude oko 26c. Cim upalim chrome sa 6-7 otvorenih tabova brzina proca varira a snjim i temperatura, zato sam i napisao da je idle od 30-40c, nisam išao za tim da chrome toliko utječe na temp.

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Pumpa ti radi na max, pise 4.5k rpm u hwinfu, u pravilu je to i previse za takav loop, ja svoju nisam drzao preko 60% sa 2x360 i cpu+gpu blok...

Po krivulji rasta temperature, rekao bi da je to posljedica kombinacije losijih radijatora i loseg airflow-a. Skini bocnu, prednju i gornju stranicu kucista i trebalo bi biti puno bolje. Ja bi za 24/7 maknuo mesh i ostavio samo filtere...
Undervoltaj grafu...
Toga sam se i pribojavao, kombinacija hladnjaka, airflowa a čak mi i ventiratori ne ulijevaju povjerenje...

Ništa naručim novi 240 hladnjak, sad je na akciji pa kad bude neki 360 i njega promjenim.
Ako imate neke preporuke za hladnjake i ventilatore (RGB )....
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote