OK, ali cijela rasprava je počela kak je to jedan od najboljih akcijskih filmova u posljednjih deset godina, jer baš je realan, nema preseravanja, guranja kojekakve propagande i LGBTQ
+ poruka, lišen je CGI pretjerivanja i superjunaka. I onda kad se pogleda, čovek skuži da je pun CGI pizdarija, posebice završnica filma, jer svi kadrovi koji su snimljeni s glumicima u pravim avionima dok ih voze pravi piloti su upotrebljeni za kasnije potrebe CGI dorade. Maverick je najjači superjunak od svih, do te mjere da se Marvel i DC mogu lagano sakriti, jer frajer sam rješava Su-57 u skoro pola stoljeća starom F-14. Za dobru mjeru ubačena je jako zgodna glumica u ulogu pilotkinje, tako da uz crnca pilota nitko ne može reći da nisu zastupljeni svi, a Top Gun koji je u pravom svijetu škola, pod vodstvom Mavericka ispada kao jedna od tajnih organizacija nalik onoj iz Cruisove Mission: Impossible franšize.
Sve u svemu, koliko god se Top Gun: Maverick trudi biti realan i netipičan, na kraju dana smo pogledali još jedan tipičan film kakav gledamo i od strane drugih filmskih studija i nema potrebe tražiti neka dublja značenja, jer je film akcijska pucačina iz 80-ih i 90-ih snimljen za novije uzraste koji se uvijek nalaze prozvani i uvrijeđeni kad gledaju nešto s mobitelom u ruci. Kaj se misteriozne zemlje tiče, može biti i BiH u pitanju (bile su i neke piramide u onom kanjonu, ne zna da li ste skužili

) koliko toga nema veze s vezom i radnjom u ovom realnom filmu o aviJonima i pilotima koji svaki dan rade prelete nad nosačem aviona (koji može, a i ne mora biti u Mediteranu, Crnom moru, Kaspijskom jezeru ili Perzijskom zaljevu), a onda su u kanjonu i izbjegavaju SAM baterije bez radara, jer im (SAM baterijama) Vidoviti Milan šalje pozitivnu energiju, pa točno znaju gdje je Maverick koji samo što nije oborio sva tri Su-57 koji ga i ne moraju vidjeti da ga sruše u letećem muzejskom primjerku zvanom F-14.