View Single Post
Staro 08.03.2023., 06:15   #2245
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Instalirao PopOS
I wifi je radio dva dana tocno😂
Nakon toga nista, dovodi me u ocaj ovaj linux. Osim linux minta koji mi tijekom instalacije vec pronalazi sve mreze, sve druge distre se slome, probao debian, manjaro i sad pop os. A ne zelim na mint
Probao sve moguce solucije koje trazilice daju ocajan sam

Razmisljam jednostavno stavit usb wifi stick i gotovo

Kvaka je u firmware-u za tvoju WI-FI karticu. Jednom kad instaliras potrebne pakete za firmware-om za tvoju karticu sve bi trebalo sljakat - al ne samo 2 dana. POP-OS nisam nikad koristio ali imam osjecaj da nije bas skalupljen kak spada. Naime cak i kad se kod sys updejta kernel updejta sam bi trebao bez problema rebulidat module. Interesantno bi bilo vidjet boot log - zbog cega ne radi. Manjaro s druge strane dolazi vec sa svim firmware paketima. Debian recimo ne (i nebih ti ga preporucio ako se nemas volje/vremena udubiti u Linux teme jer Debian ima svoju malo drukciju filozofiju i dosta je manje automatizma). Zato za klasican Desktop Usage pocetnicima uvijek preporucam mainstream Desktop distre tipa Ubuntu/Kubuntu,Fedora. Ak ti Manjaro pase - go for it, zasto ne Ispod haube je Arch - dakle imas odlicnu dokumentaciju (Arch Wiki) a sustav je cist solidno kamufliran. Na kraju - ti koristis OS i normalno da ces koristiti sto tebi odgovara
tomek@vz je offline   Reply With Quote