Citiraj:
Autor Tajl3r
pa cekaj nekuzim win 10/11 desno dolje stisnes volumen i izaberes device na koji očeš output zvuk ,bar tako ja korstim pošto imam dac i tv output , kad gledam na monitor cuje se na tv/u i obratno kako odaberem jel...
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
|
Pa to i kazem. Moze samo na jednom da odaberes. Ne moze recimo da gledas youtube i slusas recimo preko recimo usb DAC-a a u web browseru na TV a na PCju da slusas muziku preko realtek enkodera sa maticne.
Kao sta mozes na da desno dolje stisnez za zvuk pa biras glasnocu u volume mixeru za razne aplikacije.
VLC player to ima u audio--device--settings.
Mozes biratgdje ce VLC slat zvuk (DAC, BT, HD audio etc.. u zavisnosti sta sve imas...)
Dok ako gledas YT ili igras preko STEAM-a to nema, jer windows nema te opcije kao ni steam u sound settings. Ko sto ima odabiranje video outputa i to.
A da ne govorim o tome da mozes na klik jedan videjti kad slusas muziku koji codec bluetooth koristi... jel LDAC ili neki drugi ... Tj koliki ti je bitrate/kvaliteta.
Moras skidat neke tird party programe i placat samo da bi imao uvid u tako neke stvari koje eto Windows ne nudi niti daje kontrolu nad time.
Slicno je bilo prije s sound over HDMI. Vecina kartica nije ni dolazila s time ukljucenim po defaultu\, nego si morao kopat po netu i trazit posebni program za download da bi ti to proradilo kako treba. Cinimise da je u ta davna vremena nVidiabas muku mucila s svojim karticama s zvukom preko HDMI-ja (na nekim konfama radilo na nekima nije) A ATI je cinimise puno bolje to bio rjesavao sta se tice multimedije i tako tih upravljackih programa.