View Single Post
Staro 24.02.2023., 21:33   #11697
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zd
Postovi: 4,686
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Jesam, bio sam koristio smart switch za prebacit sve sa starog moba.
Međutim jučer sam napravio reset settingsa, pa nije pomoglo, a kao trebalo je.
Tri solucije idu, ovim redom: 1) factory reset, 2) remote assistance (ovi iz Samsunga se spoje na mob) i ako sve to ne uspije onda 3) reklamacija.

Btw.
Šta se tiče baterije...dobra je tek sada kada sam vratio rezoluciju na 1080p, isključio 120Hz i stavio Performance Profile na "light".
Toliko o iskrenosti reviewera koji su je hvalili u početku. Možda je i njima bila dobra, ali nisu rekli sa kojim postavkama.


Uglavnom, kada sam koristio mob sa full potencijalom i uključenim svim opcijama, dan bi završio sa 20-30% baterije i ~5.5h SOT-a.
Kako vi dobijete 8h, a da su vam sve opcije stavljene na max, ne znam.
Ne znam tko koristi kakve postavke, ali sumnjam da bi revieweri koristili 60Hz samo da bi dobili što veći SoT, ali opet sve je moguće ... S druge strane, kad usporedim svoj standardni dan s bivšim S22U i sad sa S23U, odgovorno tvrdim da je razlika više nego očita .

Inače, koristim FHD+ jer ne vidim apsolutno nikakve razlike u odnosu na WQHD+, Adaptive RR mi je upaljen stalno osim kad baterija padne ispod 20% pa se upali Power saving... Adaptive brightness je uvijek upaljen. Light profil sad stalno držim upaljenim jer isto tako ne vidim nikakve razlike u normalnom radu u odnosu na Standard profil. Golden reviewer je u nekom od videa saznao da s Light profilom gubiš tipa 10-15% perf. (u benchmarku) dok učinkovitost raste jer su taktovi nešto manji... Zahtjevne igre ne igram na mobitelu tako da mi tih 10% ekstra performansi ne znači ništa, radije izvučem ekstra 30-40min SoT-a. Lokacija mi je stalno upaljena, NFC isto tako. Ako je radni dan, budem min. 8h na 4G mreži sa slabijim signalom i povišenim osvjetljenjem, tonovi i vibracije za pozive/notifikacije su na max. Ako sam doma, samo WiFi i lokacija su upaljeni... Stalno koristim tamnu temu, ne zbog baterije nego jednostavno zato što mi više odgovara. U moru opcija OneUI-a koristim sve što mi je korisno, ono što nije je ugašeno. Nisam takav da bezbrižno upalim baš sve samo zato što mogu iako to nikad neću koristiti... Anyway, radni dan obično završim sa 6-7h SoT-a, vikend kad sam isključivo doma na WiFi-u, SoT ide na 9-10h... Bitno je napomenuti, Protect battery opcija mi je upaljena jer vidim i da sa tih 85% dobijem odlično trajanje baterije...
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote