na iskonu sam bio od kad su dosli sa vdsl-om, dapače bio sam na parici koja vdsl nije podrzavala ali to im nije jos bilo podeseno u sustavu, pa su mi spojili vdsl na "adsl" paricu (to kazem jer je parica sranje i daleko sam bio od centrale, pa je vdsl radio na 10mbita, sta je ispod minimuma za "pocetni" vdsl paket, ali to je bio jedini nacin za imati kakav takav uplink (10 / 1.5mbita mislim da mi je islo).
i nikad nisam imao problema s netom. radilo je sporo, ali je radilo. kasnije na drugoj adresi sa najprije 30/5, a onda 37/8mbita je uvijek radilo bez greške.
tako da ne kuzim kako se iskon preko parice toliko srozao (a cujem da vise ljudi ima sad problema sa iskon dsl-om). cak i na sranju od parice, meni je to radilo solidno, rijetko pucalo, nisam morao razmisljati da li ce raditi ili nece - jer je uvijek radilo.
danas ipak nedovoljno pa sam na optici, ali ne bih se zalio da nude neki "hibridni" paket gdje bi bakar bio backup za optiku, na istom uređaju.
nedavno je prdnula optika usred vikenda, LOS, nisam dobio povratnu info šta je bilo, ali su brzo sredili, oko 2 sata nije bilo neta.
u 15 godina dsl-a, mislim da nisam nikad imao 2 sata bez neta osim kad je crko podzemni kabel.