View Single Post
Staro 21.02.2023., 16:56   #1170
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Pa ne bih se baš složio s ovim.

Koliko ja znam, zadnji put kad se spominjao dotičan porez, plaćao bi se samo za:

1. nekretninu kojoj si vlasnik
+
2. nisi prijavljen da živiš u njoj ili nisi prijavio da nekom iznajmljuješ

Iz tog razloga ne razumijem kukanje određenih ljudi.
Ne mislim na tebe, nego doslovno sam se naslušao kukanja "kako će nam odrapiti jadnima porez na sve nekretnine", jer - neće.
Morao bih se i ja potsjetiti teksta, ali bilo je i nešto da bi obveznik bila sama nekretnina a onda posredno i vlasnici.
Problem i jest u tome što tog izuzeća nije bilo u konačnoj verziji a ni kriterija tko bi i po kojim kriterijima odredio vrijednost nekretnine.
Često su se pozivali na Njemačku da bi na kraju ispalo da oni plaćaju manji PNN nego mi KN (plaćaju po nekim tablicama iz 1964.).

Citiraj:
Većina ljudi koji su vlasnici nekretnina - ima samo jednu nekretninu i većina njih u njoj i živi.
Oni koji imaju više nekretnitna i iznajmljuju ih - neće ni njih dirati, tj. neće ih dirati ako iznajmljuju legalno i već plaćaju porez na to (apsolutno me ne dira kad netko kuka tko namjerno ne plaća porez).
Nekretnine su i livade, pašnjaci i neka naslijeđena djedovina sa kojom ne možeš ništa, što je u tom slučaju prva a što druga ?.
Kako to da se Crkva odmah našla izuzeta od toga ?

Citiraj:
Znači s ovim samo ideš oporezivati one koji kupe više nekretnina a ne žive u njima, niti ih iznajmljuju (ili barem ne legalno), nego ih samo hordaju, što itekako ima utjecaja na cijene nekretnina.
Što za kupovinu, što za iznajmljivanje.
Onda to ne bi vrijedilo retroaktivno nego bi stupilo sa nekim datumom na snagu, za kupljeno od 1.1.20xx. ?

Zadnje izmijenjeno od: Max Rockatansky. 21.02.2023. u 17:09. Razlog: Dopuna
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote