Citiraj:
Autor coconut
Ne bih se složio s konstatacijom da je malo praznih nekretnina. Vjerujem mi, kod nas na moru, tokom zime je polovica zgrada poluprazna, a neke bukvalno prazne.
|
Da, slažem se, posebno na obali, mislio sam prvenstveno na Zg i to u kontekstu PNNa, kako uopće utvrditi što je "prva"/jedina nekretnina, ako i jest trenutno prazna, možda je vlasnik dijete ili netko star koji ni ne može živjeti samostalno.
Također, stoji i da je dosta toga kupljeno umjesto štednje ali i prazan stan košta, posebno starogradnja gdje imaš iste račune za grijanje i toplu vodu bio u njemu ili ne, a kod svih KN, smeće i pričuvu. Taj zamišljeni PNN bi morao biti ekstremno visok da nekog natjera na prodaju ako već nisu svi ti troškovi.
Malo dulje pratim temu, pa sam našao i neki pamfletić MMFa već iz 2011. gdje se spominje 1,5% vrijednosti kod nas (znači, naši kvislinzi su nas već tada prodali i obećali da će uvesti PNN).
Tu dolazimo do još jednog problema, predloženi (pa suspendirani) PNN je predlagao da vrijednost nekretnine procjenjuje lokalna samouprava ... tu bi i slijepac vidio korupciju i kriminal.
Citiraj:
Autor xlr
... gdje su u zadnjih 30 godina zivjele familije i rasla djeca - od 22 stana, 3 imaju plocicu kategorizacije i prazni su ...
|
To me asocira na POS i APN, u smislu da su namjenski stanovi (subvencije) ... zloupotrebu (iznajmljivanje) treba drastično kazniti oduzimanjem ili plaćanjem razlike do tržišne cijene.
Nažalost, mnogi lako zaborave da smo te subvencija platili mi ostali porezni obveznici.