View Single Post
Staro 21.02.2023., 08:11   #1158
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Vrlo jednostavno, ako je neka renta bila 800 do sad, a subvencija bude 200, onda će nakon isplate subvencije renta bit 1000.
To bildanje renta preko subvencija je posebno prisutno u Irskoj gdje oni koji donose takve zakone obično imaju i masu nekretnina koje iznajmljuju, pa zaključite sami o čemu se ovdje radi
Kao iznajmljivaca to me ne dira, al me boli i smeta me gdje nas "ovi" vode, stihijski, bez ikakve strategije i dugoročnog plana.
Nema tu neke velike mudrosti. Iznajmljivati ću za onoliko koliko drugi iznajmljuju +/- neki faktori proizišli iz trenutne situacije unutar mikrolokacije. Čak sam nedavno podstanaru smanjio rentu, jer su dugogodišnji, vrlo su korektni i prava je uživancija imati takve ljude.

Ali da, generalno subvencija za rentanje neće donijeti ništa dobroga. Pa čak i da uvijete ostvarivanja prava država postavi u striktno socijalno osjetljive okvire, doći će do pumpanja rente pošto je mnogo socijalno ugroženih.
Riješenje bi možda bilo u gradnji socijalnih stanova od strane države s nemogućnošću otkupa. Ili neki nizozemski model privatnog rentanja gdje se o takvim privatnim stanovima za rentanje brine država putem agencija.

Tu je i problem ogromnog mastodonta centralizirane države i državne uprave koja ne teži nekom optimalnom stupnju decentalizacije. U sebe uvlači na tisuće ljudi, a ti ljudi trebaju negdje živjeti.
Osuđeni su živjeti u podstanarstvu ili uzeti na kredit, vrlo vjerojatno malu krletku i zakucati si sudbinu otplacivajući ju do kraja života.

Na kraju dana, htio/ne htio, sve se svede na zakon tržišta, ponude i potražnje ...
Ako je potražnja velika, a ponuda mala, cijene skaču u nebo (i obratno)

Prometnu problematiku da ne spominjem. 1/4 života će ti otpasti u konstantnim gužvama

Bio sam u ZG 5 godina i utekao sam glavom bez obzira. Meni osobno se zg zgadio i svaki puta me uhvati panika kad ga poslom moram pohoditi i zbilja ne razumijem sado-mazo mentalne sklopove koji ciljano odu tamo živjeti 🤢

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote