Citiraj:
Autor No123
|
Pripazi kod takvih stvari....kao i kod sideloadinga aplikacija na Android (recimo) uvijek moras paziti da nije neki malware. Na Linuxu zasad to nije problem, barem ne kod vecih distri (jer izmedu ostalog imas gotove pakete u sluzbenim repozitorijima) ali nebih ruku u vatru stavljao da nebi mogo postat problem.
Citiraj:
Autor stef
Mislim da nema tu neke velike religije. Nekad je bilo ideološko pitanje "Vi ili Emacs", ali nije baš da sam do sad upoznao nekog tko forsira Emacs.
|
Uuuuuuu...dobar

Na vise razina
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Sta se vama ne svidja kod snapa?
|
Opcenito nisam pristasa vise paket menadera istovremeno instaliranih koji iz razlicitih repositorija skidaju aplikacije i libove je postoji veliki potencijal za dependency hell ili potpuno skrseni sustav u najgorem slucaju. Opcenito izbjegavam ih ko kugu ali na Desktopu ak nekaj zafali preferiram Flatpak kao manje zlo jer mozes sve instalirat na user level - ne system level. Snap kolko znam automatski instalira system-wide (ak neko zna da je drukcije slobodno me ispravi). Nemas izbora. Druga stvar je da dolazi od Canonicala a Canonical se u zadnje vrijeme malo cudno ponasa (ne u pozitivnom smislu)...Flatpak je s druge strane neovisni OSS Projekt. To je po meni vec drugi ogroman plus. A za ostale detalje...
https://itsfoss.com/flatpak-vs-snap/
Ugrubo
No u konacinici nerviraju me oba. Zamisljeni su kao rijesenje fragmentacije Packaging sustava na Linux distrama. Nit su rijesenje postojeceg problem nego i donose nove probleme na stol (Snap=sigurnost na primjer). Problem je da su Linuxasi uzasno tvrdoglava stvorenja koja se cesto svadaju radi gluposti umjesto da zajednicki se oko neceg sloze. Fali standard jednostavno da bi Desktop Linux imao bolju prihvacenost medu developerima prije svega - a nakon toga i medu korisnicima. Po meni se tu Linux treba na BSD ugledat. Imas Ports i PKG i amen. Sve BSD Distre koristi iste i to je to.