View Single Post
Staro 11.02.2023., 17:35   #2108
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor madwifi Pregled postova
Tak je, svakom sretno sa svojom produkcijom. Zakaj bi ja izbrojal koliko ih je? Ima grep, changelog, CVE database, i deri.
Nisam nadobudan (40+) neg mi je pun k* te ekipe kaj s jedne strane reklamira jedan standard za sve, a ispod haube ima 15 standarda za svakog admina posebno.
Redhat i sl. kaj prvo vele jedno a onda se za 2 dana okrenu di vjetar bolje puše. I nisam zbog vaših upitnih izbora srdit, neg zbog stanja stvari općenito.

Pokazi mi software bez Bugova. Ako iznosis neku tezu onda ju potkuj cinjenicama. Taj stav "XY je govno" al kad se pita dobro zbog cega djetinjasto odgovarat - je pa si sam pogledaj mi ide opasno na zivce.

Primjer kako treba kritika izgledat:
https://www.youtube.com/watch?v=o_AIw9bGogo

Ljudi grijese ali zato u OSS svijetu patchevi nastaju jako brzo. Ak aplikacija ima manje Patcheva ne znaci da je sigurnija nuzno, mozda je manje developera zainteresirano. Reko sam ti jednom, ponovit cu ti zadnji put - gledas svijet crno/bijelo i shvacas sve preextremno. Idealizam ne donosi lovu i takvo razmisljanje ne moze uroditi nicim korisnim. Takva ekipa sa takvim stavom nazalost tjera omladinu od Linux okoline. Da nije bilo Red Hat-a Linux nebi postigao ni 10% tolkog uspjeha u Enterprise svijetu kolko je. Dali je savrsen? Ne. Dali je u zadnje vrijeme sve vise kapitalistickih poteza? Da. Al Open Source je i dalje tu. Cekiraj samo RH Upstream projekte. Osim usrane dokumentacije nemas kaj prigovoriti jer toliko gotovih rijesenja ko RH koje su backbone mnogih rijesenja koje u moderno doba koristimo nije ispljunula nijedna druga distra. A to je ono sto normalni ljudi zele - rijesenja problema. Ne filozofije. Fucka ti se za korporacije? E pa probudi se kolega jer ako korporacije ne pocnu masovno nesto koristiti to se slijeva prema desktopu samim time raste i support za isti. Zato je Linux tu di sad je trenutno. Da nije bilo ovog prvog , Linuxa danas nebi ni bilo. Tak jednostavno.