View Single Post
Staro 08.02.2023., 12:22   #1215
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Lungz Pregled postova
Primarno gaming, ostalo casual korištenje, ništa zahtjevno.

Ali gaming želim minimum 100 FPS, smooth, bez ludih dropova, sve na minimalno high, ray tracing on. Znam da ultra često puno košta u odnosu na high, a ne daje vidljivu razliku, tako da ne mora sve biti na max, ali ne želim žrtvovati vidljive vizualne detalje (IMO medium vs high se vidi razlika, dok ultra vs high ne). Ponekad ću igrati na 4K OLED TVu, iako je 3440x1440 primarno i sigurno bar 80% korištenja. Moguć upgrade na ultrawide OLED, koji ako se ne varam ide do 165Hz, no nisam siguran da mi je preko 100Hz važno, bitno dn nije ispod 100, no morao bi vidjeti uživo razliku da bi znao. Imao sam 144Hz prije i ne mogu reći da sam osjetio downgrade na 120Hz pa mi je 100 neki treshold. Moguće da ću i VR u budućnosti igrati. Igram isključivo single player, uključujući sve AAA naslove.

+2 core na i7 mi se čini da bi dugoročno moglo imati koristi čak i u igrama jer već sad u nekima ima male razlike pa zato nisam baš razmišljao o i5-13600k.

Nadam se zadržati komp opet bar 5 godina, iako CPU bottleneck s 4090 taj plan kvari u startu.
Onda i9 13900ks, 8000MT memorija (obavezno kupit ploču s samo dva utora), 4090ti (pričekaj da izađe), i to nafrlji do kraja.
NAravno morat ćeš imat nešto ovakvo https://shop.watercool.de/MO-RA3-420-LT-black, s dvije pumpe.
Zimi ne trebaš palit grijanje. Ljeti posebnu klimu ugradit i da puše direktno na radijator.
Već danas imaš dosta igri u kojima je 100FPS s svemu na high fantazija u 4K s 4090 (s RT) .

Za VR će ti 13900ks bit debeli bottlneck, a ovisno o headsetu i 4090ti.
markecSMB je offline   Reply With Quote