Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
potpis ko kuća.
ljudi kažu da se uči vim / vi, jer je on kao uvijek instaliran.
|
Citiraj:
Autor OuttaControl
A zasto bi mora naucit vim, vim je loš za zdravlje, ukočiš se kad niti ruku ne maknes sa hjkl
nano je vrhunski alat, od kad mi ga je netko otkrio necu se vimu na metar priblizit.
|
Kad naucite vim znat cete zasto (hint: ne zato kaj je po defaultu instaliran nego zbog razloga zasto je po defaultu instaliran)

Nano brisem sa svih servera odmah nakon instalacije. Oni koji k meni dolaze moraju znati baratati vim-om, barem osnove. Inace ih ne zelim u timu. Simple as that. Ja na Windozama preferimam svoj .vimrc unutar git bash ili msys2...to jest malo ekstremno za neke al - brzi sam jednostavno pogotovo ak nekaj kompleksnije treba napraviti (sed i awk ahoy!). Svoje dev okruzenje bez Tmux/Vim jedostavno nemogu zamislit....Emacs isto priznam
Citiraj:
Autor geronimo_2
sve je namjesteno onak kako VB i linux mint stave po defaultu. nista ja tu ne diram po dizanju niti znam kako i sta.
koristim tu virtualku doslovce za 2 namjene. nikakvi programi unutra dodatni i sta ti znam, dapace jos i skinem libre, thunderbird, i ostalo sta mi ne treba i tako sam sad i dobio preko 1gb free.
15gb mi je vise neg dovoljno. digo sam na 24. samo da rjesim da on to vidi i na konju sam.
al da, ocito neznam jer sam linux begginer, pa bolje da odem iz 0.
nemam ni vremena ni volje dizati znanje oko linux-a, pogotov sad kad nemrem mrdnut doslovce zbog potomka.

|
Polako - cekiraj Tutorial koji sam za Ubuntu napisao - Mint je dosta slican. Kreiraj HDD od 50-60GB i sve bu ok. Klasicni MBR je ok. AK te pita kod instalacije da instaliras bootloader u EFI putanju - ne zelis. I to je to. Ako ne nades u tutorijalu odgovor na problem pisi ovdje, nekaj bumo skemijali

i kao sto c-shadow kaze - nemoj se preplasiti ovog sta pisemo - ja nemam milosti samo kad je rijec o serverima - za pomoc Desktop ekipi sam maza