View Single Post
Staro 06.02.2023., 12:41   #2043
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nikad ne zaboravim kad sam kupio prvi RPI i koliko me bilo strah stavit na njega headless OS. Nope! Mora imati GUI, pa se onda sa Windowsa preko VNC-a spojim na njega i otvorim terminal i rasturam kopi pejst naredbe. Prvih mjesec dana sam ga spajao na monitor. Terminal fear was real!

Sad skoro 2 godine nakon toga mogu reci da sam tek zagrebao Linux, ali sam se u tom procesu opustio i uzivam. Naucio sam pun k i vise, otisao u neke xy vode koje nisam ni planirao posjetiti. Ako imam neki problem, znam odakle poceti traziti rjesenje. RPI je bila najbolja stvar sto sam si priustio. Al da ga jebes, bez citanja dokumentacije nemas o cemu razmisljati. Jedno pitanje nisam pitao po forumima, jer kada nesto ne znam u osnovi onda ne znam ni sta bi tocno pitao. Samo citanje i citanje.

I onda kada mislis da si shvatio i uspio, trebas skrsiti to sto si stvorio i probati se spasiti iz gov*

Linux je super, ali se ne vidim da ronim dublje od ovoga. Em sam prestar za to, em treba izvagati pros i cons tih znanja jer za sve to treba masu vremena kojeg sve manje imas.

#ihatevim