Tema: Gramofoni
View Single Post
Staro 05.02.2023., 19:33   #165
Trekkie4
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor T0m3K Pregled postova
Znači opcija samo sa aktivnim zvučnicima će biti ok, super! I hvala na preporuci zvučnika!

Radi se o osobi koja ima par ploča iz mladosti i ima želju njih i eventualno koju novu ploču povremeno poslušati. Neće sigurno ići nadograđivati zvučnice ili fine-tuneati gramofon pa mislim da je, u ovom slučaju, automatika i manjak opcija za podešavanje zapravo plus, a ne minus.

Prema tome, odluka je pala na Audio Technica AT-LP60X i Edifier zvučnike. Hvala svima još jednom.
Tako je, LP60 koji ima pretpojačalo i aktivni zvučnici su solidna kombinacija za nekog tko ne bude previše razmišljao o tehnikalijama Samo pazi da uzmeš baš LP60X a ne LP60X BT ili neku drugu pod-vrstu. "BT" sufiks znači da je riječ o Bluetooth gramofonu, koji može "bacati" BT signal direktno u zvučnike, ali ako mene osobno pitaš ovo je čista glupost, a i skuplji je od "običnog" LP60X modela.

Citiraj:
Autor T0m3K Pregled postova
Hvala ti puno na opširnom pojašnjenju i preporuci gramofona po cijenovnim kategorijama, meni kao noob-u u audio svijetu i gramofonima puno znači, a vjerujem i ostalima koji planiraju u shopping.
Nema na čemu, drago mi je da sam mogao pomoći

Inače, ovo je bio samo vrh sante leda ... priča ide puno dublje i skuplje, ali trudio sam se ostati unutar zadanih gabarita, odnosno 500€ za cijeli komplet. Ne valja uvijek kupovati ono jeftino (pogotovo kad postoji interes i apetit za veće i bolje), ali nije dobro kupiti ni ono malo skuplje - kao što sam naučio na vlastitoj koži.

Činjenica je ta da sam trebao i osobno uzeti nešto u rangu LP3 ili Denona o kojima sam gore pričao, tim više što ploče ne slušam svaki dan. Ali što je, tu je... Povratka nažalost više nema
  Reply With Quote