View Single Post
Staro 05.02.2023., 13:10   #120
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Nakon Hrvatske poste problem sa GLS-om.

U petak 3.2 dobivam SMS da ce izmedu 11:30-14:30 biti dostavljen paket broj xyz i telefonski broj kurira koji bi paket trebao dostaviti.
Osobno u tom periodu nisam bio kod kuce ali drugi clan kucanstva je, i razmisljam si ok nema problema preuzet ce ta osoba paket i svi sretni.
Vracam se kuci oko 14, a do tada nikakav telefonski poziv od kurira da provjeri jesam kod kuce ili da kaze vrijeme kada bi dosao...apsolutno nista. Pitam clana kucanstva koji je bio kod kuce jel preuzeo paket, veli niko zvonio nije, nista dostavljeno nije. Mislim si ok mozda kasni, mozda se nekaj desilo i tek oko 18 odlucim ja pogledati na njihovim stranicama kaj pise, kad ono - paket isporucen u 12:10. Zovem prvo GLS da vidim kaj se desava i osoba veli da vidi da je isporucen paket ali trenutno ne moze nista do ponedjeljka. Odlucim nazvati kurira ciji broj imam i tu krece zanimljiva prica.
On je paket preuzeo od kolege (?) da mu pomogne iz nekog razloga - jel guzva ili nekaj nisam bas dobro skuzio. Na kuci se nalaze dva zvona gdje su napisana imena (ni jedno ne glasi na mene, ali prezime je isto), dostavljac tvrdi da je zvonio - opet nema logike zato kaj bi clan kucanstva cuo i otvorio prozor ili preko portafona odgovorio...
I trece odlucio je paket staviti u postanski sanducic.

Paketa u sanducicu nije bilo, a isel sam posle 18 provjeriti nakon telefonskog razgovora sa kurirom

Otisel sam na GLSove stranice i procital odredbe i uvjete i ovo sam nasel:
14. Uručenje
Izdavanje Paketa se obavlja uz potpis Primatelja ili uz potpis punoljetnog člana kućanstva, osobe zaposlene u kućanstvu ili poslovnoj prostoriji Primatelja ili ovlaštene osobe u poslovnoj prostoriji pravne ili fizičke osobe gdje je Primatelj stalno zaposlen ili osobe koje posjeduju punomoć za preuzimanje paketa. GLS ne provjerava postoji li druga fizička osoba sa istim imenom na toj adresi koja može polagati pravo na Paket.

Primatelj potpisom potvrđuje preuzimanje na GLS-ovoj tiskanici ili slikovnom čitaču-skeneru. Osim potpisa, potpisnik dostavljaču mora reći svoje ime i prezime, sve kako bi se ime Preuzimatelja moglo potražiti putem telefona ili putem elektroničkih informacija o Paketu.

Radi osiguranja kvalitete svoje usluge i prevencije gubitaka, dostavljač pri isporuci Paketa od Primatelja može (a kod usluge AddresseeOnlyService, mora) zatražiti i podatak koji može olakšati identifikaciju Primatelja (broj osobne iskaznice, OIB ili drugi podatak koji može olakšati dokazivanje osobe Preuzimatelja). Taj podatak se koristi isključivo u svrhu dokaza o izvršenju usluge pri rješavanju eventualnog osporavanja isporuke. Dokazi o isporuci koji sadrže gore navedene podatke se arhiviraju u fizičkom i elektroničkom obliku, te se ne ustupaju trećim stranama niti koriste u druge svrhe.

Pošiljatelj u slučaju odsutnosti Primatelja može naložiti GLS-u da dostavi Paket u kućni kovčežić, da preda Paket susjedu, ili drugim, odgovarajućim osobama.

Preporuke?

Zadnje izmijenjeno od: p3c3k. 05.02.2023. u 13:52.
p3c3k je offline   Reply With Quote