View Single Post
Staro 31.01.2023., 20:11   #8047
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Peek & Poke... To sam ime gotovo zaboravio, nakon debakla od prije nekoliko godina.

Želio sam im svojevremeno donirati nekoliko predmeta, uključujući Pentium MMX konfu sa Diamond Monster 3D 3dfx Voodoo1 karticom, paket nikad otvorenih Win95 & Telefunken VHS rekorder, obzirom da su se baš namjeravali proširiti sa TV/Video odsjekom. Javim se njima preko emaila, dam ponudu i kažem da ne tražim ništa posebno osim papira, želim papirnati trag i potrvrdu donacije. Isto tako želim nekakvo jamstvo (usmeno ili pismeno) da moje donacije ne budu bile prodane na Njuškalu sljedeći dan, na što je ekipa iz Peek & Poke uredno pristala.

Čekam ih danima, tjednima ... ništa. Zatim mi se opet javi tip i kaže mi kako su u jako velikoj gužvi i kako im se baš auto pokvario pa ne mogu do Zg. Naravno, odgovorim mu da nije problem i da može sačekati koliko god je potrebno. Prođe još nekoliko tjedana, i javi mi tip još jednom ... ovaj put sa ponudom da pošalje "vanjskog suradnika" muzeja i da on pokupi moje donacije. Ja mu opet ponovim isto što i prije, da nema problema i neka naprave kako god žele ili im više odgovora ... ali da i DALJE inzistiram na potvrdi donacije (sad i više nego prije, jer im više nisam vjerovao) na što je ovaj samo odgovio kako "nema problema" i da se bude uskoro sredilo.

Pogađate - čekao sam ga danima, tjednima ... nikakav "vanjski suradnik" nije do mene došao, nije mi se nitko ni javio, niti mi više odgovorio na moje emailove, kao da su me blokirali ili automatski brisali. Pouka priče? - "Pametnom dosta". Jedan forumaš ovdje na forumu mi je svojevremeno rekao kako poznaje ekipu iz Peek & Poke i da nisu prevaranti, ali da su samo pretrpani poslom. I to bih mogao vjerovati, puno ljudi obično i je... Ali da se nisu mogli javiti ili doći pokupiti besplatnu donaciju za svo to vrijeme i da su izmišljali izgovore jedan za drugim ... to fakat neme smisla.

Vjerujem da nisu prevaranti, pa hebemu imaju tamo ful vrijednih stvari i mogli su to sve poprodavati. Evo nisam jedino vidio Sharp X6800 ili kako se već zove ono japansko super skupo čudo. Čak imaju i jedan MSX, nisam vidio čiju marku, pretpostavljam da je to MSX ''1'' i imali su još nekog japanca koji mi nije poznat. A kad si spomenuo, imaju i par video rekordera i naravno VHS kazeta... U svakom slučaju se isplati ići.
Meni je muka kad se sjetim da sam bacio 486 DX2 66mhz AMD-a, a mogao sam ga njima dati...mladost-ludost...