Citiraj:
Autor ansha
Pa kad ti to dvoje nije bitno stvarno si onda trebao uzet AMD cisto iz razloga borbe protiv apokalipse zvane monopol jedne firme.
|
Mene totalno zaboli Nvidia, AMD, INTEL.
Nisam fanboy ni jednih, to su sve ciganske korporacije koje gledaju kako će te zajebat i uzet ti lovu a da ih to najmanje košta.
Kupim ono što me u nekom trenutku zadovoljava po nekim mojim kriterijima.
Zakaj sam kupio tu, a ne jaču, il AMD.
Nisam kupio RTXX 4080 jer smatram da je bad deal. Performanse znatno lošije od 4090, a bliska cijena. TDP 330W bi još s UV mogao progutat. Solidna software podrška, driveri.
Nije 4k kartice (4k 100fps+)
Ciganska Nvidia posla znatno lošije performanse, za tek malo manju cijenu.
4090 me ne zadovoljava po TDP, da se undervoltat al na 70% se pojavljuju trzanja i sl, prava 4k kartice (jedina), razmišljao sam uzet, možda uzmem za koji mjesec....al vjerojatno kad bude vruće će me proć jer smatram da 450W nije normalno.
Solidna software podrška, driveri.
A i nemam 4k monitor nit ne vidim u budućnosti 32" OLED, nije ni u najavi
XTX AMD driveri
-mada vjerujem da su i već sad ispeglani, NE MOŽEŠ izdat karticu da ti ljudi po reviewima komentiraju kako se krše driveri, black screen, i slično. Baš vraća sjećanja na negativna iskustva.
Da AMD meni baca floskule kako bi mi prodao, nagovorili bi me 2x ljudi ćemo zaposlit u driver team. A ne sranja poput DP2.1, koji je isto fejkan jel nije 80GBITA već manje. Ciganska posla+ne postoji ni jedan DP 2.1 monitor.
Cijena čak i solidna, nudi manje software od NVIDIA RTX 4080, al je kako treba i bit 20% je jeftinija
XT sve negativno OD XTX s driverima, al ciganski kako to AMD zna znatno lošija kartica od XTX za malo manje para.
Ne znam što je gori deal 4080 il XT. Obje kartice pokazuju da su to ciganske firme koje prodaju muda pod bubrege.
XT još ima konkurenciju u 4070ti od koje je brža, al je i neproporcijonalno skuplja. Nemožeš bit skuplji i nudit manji software paket, lošije drivere i stariji proces uz znatno veću potrošnju. Da je cijena bila ISTA il malo niža od 4070ti, to bi uzeo
AMD se neda dobro undervoltat i limitirat TDPom
Staro me ne po cijenama po ovom oglasniku i po njuškalu nije zanimalo.
I sad ostaje 4070ti. Od novijih kartica najbolji perf/$, tiha, hladna. Dal je precjenjena, je. al nema niš drugo za kupit.
-------------------------------------------------------------------------------
Da se vratim na temu.
Onaj adapter je baš govno, ne vjerujem da je problem u njemu, al ovo je baš izmišljanje tople vode.
Napravio undervolt i underclock. 2550 MHz, 900mV, RAM +1000.
Performance je bez snimanja pao za nekih 3-5%, sa snimanjem 10% u odnosu na stock s silent BIOS DIP switchom.
Snimka od tjuninga do kompletnog timespy testa s OV. Odlične performanse na samo 160W. Video
https://www.youtube.com/watch?v=v1B2...nel=Markisha64
Trenutno je u fazi obrade, pa je na 360p. Kad završi bit će native, 1440p 60Hz
Kog zanima video nek pogleda. Meni je tišina vrlo visoko na listi prioriteta, i ispada da je ova grafička nečujna. Imao sam prije GTX 1080ti, odlična kartica. Ova je otprilike 2X brža na 160W u odnosu na 1080Ti koja je underclockana bila oko 200W. Cijena 1080ti sam platio 850€ s PDW, ovu 777€ bez PDV. Tak da sam generalno zadovoljan. Nisam oženjen za tu karticu, ko ni za Nvidiu, ak izađe nešto što će me tad zadovoljavat kupit ću to.
Još jednom, AMD, NVIDIA, INTEL to su firme, i one da bi poslovale dobro, moraju vam što skuplje prodat ono što njih, što jeftinije košta. Tak zarađuju, ne kužim fanbojizam. Trebao bi svatko imat neke svoje kriterije objektivne i po tome kupit.