View Single Post
Staro 29.01.2023., 20:15   #1992
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Malo cudno...na normalnom kompu bi il instalirao noviji kernel ili u postojeci lupio Patch i rekompajlirao. Sa DSM-om nemam apsolutno nikakvog iskustva i nemam pojma kako se ponasa. Ali - github link koji si dao ne izgleda glupo - ako to tak sljaka kako pise - vrlo vjerojatno ce ti rijesiti problem. Zasad ti je to mozda i najbolja opcija.

P.S. - neznam dal postoji dmesg kod DSM-a , pa da vidis da te mozda firmware ne hebe....neke distre (Ubuntu/Debian) ne stavljaju firmware za neke stvari po defaultu, pa moras naknadno instalirat i dok taj korak ne odradis - stvar ne sljaka.
Da, krenuo sam radili po tom linku, ali nakon nekoliko promjena u naredbama (jer su naravno neke stvari obsolete) sam udario u zid na posljednjem build koraku prije kopiranja na NAS jer mu se nije sviđao Kali na kojem sam kompajlirao. Sad skidam Ubuntu 16.04 LTS koji je išao s tom generacijom kernela pa javim ishod.

Ima dmesg u DSM-u, ali ne kaže ništa pametno osim da je nešto spojeno. Firmware sam prvo ubacio, nije pomoglo.

Code:
domy@Domy-NAS:/$ dmesg -HT | tail
[Sun Jan 29 20:14:15 2023] usb 1-2: USB disconnect, device number 2
[Sun Jan 29 20:14:26 2023] usb 1-2: new high-speed USB device number 5 using xhci_hcd

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305