View Single Post
Staro 28.01.2023., 15:47   #1980
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
@mkey > ako si pratil gore upute instaliral si i akmod paket. To je kernel modul koji se automatski rekompajlira kod upgrejda kernela kod reboota. Ono kaj je mene tu i tam piknulo na starom lapu sa Optimusom - upgrade kernel paketa je bil u repozitoriju - ali kernel headeri nisu. To je ogromno sranje jer ako bootas novi kernel a nema i pripadajucih headera - kernel driver se ne rekompajlira i - lupa na nouveaou driver (to govno neces ni za 2D koristiti). Ja sam to rijesil tak da sam kernel pakete izuzel iz automatskih updejtova (dodas exclude=kernel* u /etc/dnf.conf). Al da je iritantno - da, izuzetno. Sa AMD driverom nemam apsolutno nikakvih problema s druge strane (ni ne mislim na prckanje po driverima kod i nakon instalacije sustava).
Ručno sam instalirao drivere koje sam skidao s Nvide direkt. I jasno mi je ovo s kenelom, ali ono što je mene prckalo u to vrijeme je što taj zadnji dostupni driver nije baš radio pa sam morao par puta deinstalirati i instalirati starije. Inače ovo preveniranje updejtanja kernela zvuči dobro.

Kažem, najveći problem mi je bio što nisi siguran kada možeš koristiti računalo. Da sam se imao još volje s time malo zajebavati vjerojatno bih iznašao neko relativno praktično riješenje, ali puno je distribucija a malo vremena

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
@mkey
Možda da probaš neki RHEL8 clone. "Stabilniji" kernel i to. Ili Ubuntu LTS.
Manjaro KDE mi se za sada baš OK. Nisam baš lud za tim velikim redovitim updejtima, ali nije da mi uzrokuju neke probleme tako da je to onda u redu.

Nakon ovog zadnjeg updejta su se dogodile neke čudne relativno sitne stvari: VLC je prestao raditi (vratio sam se na SMPlayer, ne znam koju sam vražju materinu išao natrag na VLC?!) te su mi nestale neke stvari. Primjerice, KeePassXC je zaboravio bazu pa sam morao ponovno ručno odabrati. Ali to je stvarno minorno i nebitno.

Ima li netko saznanja kako bih mogao riješiti glupav problem u Vivaldiju gdje su se unatrag par updejta neka sitnica uzjebala pa su meniji prestali pratiti sistemske postavke teme? U mene je to sve inače dark, ali Vivladi je jednostavno krenuo svojim putem.

https://i.imgur.com/B5NSx68.png

Probao sam par put togglati temu u vivaldiju bez efekta. Vivaldi se inače instalira iz repozitorija.
mkey je offline   Reply With Quote