Citiraj:
Autor Miki9
Apropo prijespomenutog Y2K buga, koliko sam malo čitao komentare nekih youtube korisnika, šatro znalaca i insidera, sad se odjednom progurava revizionistički mit (?? ili je istina) da taj Y2K uopće nije bio mačji kašalj, nego da se, da parafraziram te komentare; "nije dogodio jer sam/smo xxxx sati potrošili na reprogramiranju svega da se ne dogodi". To me nekak ugrubo podsjeća na poluimbecile koji "logički" zaključuju da ako podaci o nečemu ne postoje, da je to dokaz, ne da nečega nema, nego da postoji ali tobože nije otkriveno.
Neznam što bi rekao o tome, ima li istine, ili je netko i dalje odlučio (tu) fantaziju gurat, čak ju i na viši, mitološki nivo stavljat.
|
Čitam komentar, ali kako god ga pokušao složiti u glavi, priča mi ne drži vodu...
Naime, koliko mene pamćenje služi rekli su da Y2K bude zahvatio SVA računala i elektroniku koja obračunava godine od "0" do "99", i da zbog toga postoji opasnost od ovoga ili onoga. Od Windowsa na osobnim računalima, video rekordera i studijske TV opreme za emitiranje do nuklearnih raketa i njihovih lansera, sve je kao na sličnom sustavu.
Isto tako su upozoravali ljude da budu (iz)gubili podatke na računalima kao posljedicu Y2K buga, te su se davale razne zakrpe i tko zna što sve ne da se to kao izbjegne. Ali istina je zapravo ta da je 2000. došla i otišla bez da smo išta čudnog primjetili... To naravno ne znači da nije bilo sranja u vojnim redovima, tko zna što se događalo na onim njihovim super kompjutorima, i da li je postojala neka zavjera ili opasnost za mir u svijetu, ovo govorim samo za osobnu primjenu.
Svi uostalom danas znamo da čak i Windows 3.11 "prepoznaje" 2000. godinu, i da ne postoje nikakva kronološka ograničenja koja bi prestala 1999. godine. Pa čak i igre, evo splash screena iz DOS igre Prehistorik 2 (fotkano 2020.), koja detektira datum i prikaže poruku prilikom pokretanja igre:
Ali opet, tko zna... Ja nisam programer, i nije me nikad programiranje previše zanimalo pa bih volio čuti mišljenje nekog tko ima više matematičkog iskustva sa ovime i objasniti zašto je situacija takva kakva jest.