To sve ce ti raditi kroz tailscale pod jednim uvjetom - moras ga imati podesenog na klijentima (kao svaki klasicni vpn, samo sto ne hostas vpn server doma). Setup je ful jednostavan, nema odrzavanja ni otvaranja postova, samo upalis app/vpn konekciju i radi.
Tailscale imam instaliran samo na synologyju preko kojeg pristupam ostalim uredjajima na kucnoj mrezi koji nemaju instaliran tailscale (ruter, piholeovi na raspberryjima itd). Naknadno sam u svoju tailscale mrezu ubacio raspberryje na drugoj lokaciji koja je iza cgnata i nema greske - dva domacinstva se ponasaju kao jedna lokalna mreza. Oni pristupaju mom nas-u, ja odrzavam njihove piholeove i imam pristup ruteru itd...
Sve je to tako lako ako NE koristis vlastitu domenu. Meni je cgnat najvise problema stvarao kada sam htio pristupati nas-u preko mojnas.com i koristiti usluge preko browsera - jer na nekim klijentima nisam imao opciju koristenja vpn softvera (poslovni laptopi). Tu mi je trebao port forwarding za proxy managera.
Kako mi je domena na cloudflareu, tek nedavno sam saznao da postoji cloudflare tunel opcija gdje NE trebas otvarati portove i to bi potpuno zaobislo sve cgnat probleme. Ali jedan veliki ALI - cloudflare u free planu dozvoljava upload od max. 100MB po fajlu i ne vole koristenje njihovih usluga za potrebe plex streamanja. Boze, pisem ovaj post i jos me boli koliko sam pizdio dok sam bio na gigaboxu iza cgnat-a. Nadam se da ce ti bar nesto pomoci da se maknes s mrtve tocke