View Single Post
Staro 14.01.2023., 20:06   #899
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Jedino competitive gaming priznajem, ostalo mi više liči kao interaktivna multimedia, a ne gaming

Gejmer sve što radi je s ciljem da bude prvi, low graphics details, mouse sensitivity adjustment, high refresh itd.
Drugi svijet, neusporediv s multimedia interaktivcima, koji nakon 30ak sati igranja već mjenja igru..

Multimedia (što je više fensi, više košta), je svakako skuplja od gaminga, logično.. ali pravog gejmera te stvari malo brinu
Neki igraju i jedno i drugo.

Recimo ja igram squad, al na žalost to je CPU bound game, pa nafrljim grafiko do kraja, dobijem 80-110fps, i to mi je malo. I meni je apsolutno jasno da neko ko igra FPS igre kompetitivno da ganja veliki fps.

S druge strane igre ko ELDEN ring, FF, W3 i slično ni ne trebaju više od 60FPS da ih se, pa njih stavim koliko ide, al da ne pada ispod.

Ja se sjećam kad je devedesetih 30fps bilo puno. I onda se tvrdilo kak je to dosta. Pa kad sam kupio voodo i onda gledao onaj tech demo 30 vs 60fps, brutala je bila razlika(neki medaljon il , neki vrag koji je išao lijevo desno).

Bolje je imat više fps, nema tu kaj, i ja nikad nebi trejdo za FPS igre frejmrejt nego bi rađe kresao detalje. Zato RT OFF. I šteta mi i struje i topline i buke to palit.

Prvo kaj če ić s mojom RTX 4070ti je UV/OC na oko 200W (tolika mi je i trenutna 1080ti).

Na redditu su brutalni rezultati.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comm...lting_4070_ti/

" played with it a little, and if you are after lower power consumption undervolting is definitely worth it.

Using Gainward 4070Ti Phantom Reunion GS and Cyberpunk 2077 built in benchmark with every settings turned to max, raw performance, no dlss, no frame gen.

At default settings:
Core clock: 2760 MHz
Max Power Consumption: 266W
Avg FPS: 45.18

Undervolted (2550MHz at 900Mv and +1000MHz Memory overclock):
Core clock: 2550 MHz
Max Power Consumption: 180.5W
Avg FPS: 43.39

Resulting in 33% power consumption drop and 4% performance drop. It's a win in my book.

I got similar, but slightly worse results setting power limit to 60%:
Core clock: between 2255 and 2380
Max Power Consumption: 171W
Avg FPS: 40,34"
markecSMB je offline   Reply With Quote